UNPR acuzat de Uniunea Națională a Patronatului Român

În plină ofensivă pentru revenirea în prim planul politicii romînești,  Uniunea Națională pentru Progresul României (UNPR)  este acuzat de către Uniunea Națională a Patronatului Român că ar folosi acest acronim în mod ilegal. Întrucât cererea la O.S.I.M. depusă de Uniunea Națională a Patronatului Român pentru înregistrarea mărcii, a fost acceptată încă din 2005, partidul ce poartă astăzi același nume, nu are dreptul legal de a-l folosi. Mai mult de atât, cererea de aprobare pentru numele actualului partid, a fost refuzată încă din 2010 pe motiv că ar crea confuzie în percepția publicului.

Pe cale de consecință, orice utilizare a mărcii sau acronimului ”UNPR”,  în lipsa consimțământului scriptic expres al subscrisei, ne va pune în situația de a solicita instanței de judecată sancționarea respectivei conduite prin obligarea persoanei – fizice sau juridice – responsabile la plata unor despăgubiri, conform prevederilor Legii nr. 84/1998 și ale Codului civil.

În acest sens, în vederea înlăturării oricăror confuzii, reamintim faptul că subscrisa este o organizație neguvernamentală, non profit, fără caracter politic.” a transmis Uniunea Națională a Patronatului Român în comunicatului de presă.

A.H.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *