Neamț: Nu ajung banii pentru salariile dascălilor

pietricica turism

Aproximativ 30 milioane lei mai trebuie pentru ca să poată fi asigurate cheltuielile de salarizare ale angajaților din învățământul nemțean.

Bugetul alocat pe acest an nu acoperă necesarul și conducerea Inspectoratului Școlar Neamț caută soluțiile la Ministerul Educației Naționale: „Bugetul alocat pentru acest an este insuficient, raportat la costul standard per elev și încadrarea normelor. Depășim cu 12% bugetul aprobat și deocamdată nu s-a luat nici o decizie. Se lucrează la o situație, este vorba despre o sumă în jurul a 30 milioane de lei de care ar mai fi nevoie pentru a asigura salariile tuturor angajaților. Mâine voi fi la Ministerul Educației pentru a prezenta această situație și pentru soluții”, a declarat inspectoarea generală Elena Laiu.

Nu este prima dată când se ajunge la fundul sacului. În această primăvară, directorii de școli au fost chemați la o ședință la inspectorat, unde s-a pus problema inclusiv a reducerilor de personal. Rămâne de văzut care va fi soluția Bucureștiului acum, mai ales că situația de la Neamț nu este una izolată.

(C.I.)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.