SPV este disponibil pentru utilizatorii caselor de marcat electronice

De la 1 august, operatorii economici care achiziționează case de marcat electronice și solicită număr unic de identificare de la organul fiscal au acces facil prin intermediul Spațiului Privat Virtual.

Cristina Ionescu, purtătorul de cuvânt al Administrației Finanțelor Publice Neamț, explică faptul că „prin intermediul Spaţiului Privat Virtual, documentele aferente procesului de solicitare şi de atribuire a numărului unic de identificare a aparatelor de marcat electronice fiscale pot fi depuse de agenții economici. Utilizatorii aparatelor de marcat electronice fiscale pot depune online formularul C 801, respectiv cererea de atribuire a numărului de ordine din Registrul de evidenţă a aparatelor de marcat electronice fiscale instalate în judeţ/municipiul Bucureşti sau a numărului unic de identificare din aplicaţia informatică a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Tot prin intermediul Spațiului Privat Virtual, operatorii economici pot primi certificatul de atribuire a numărului unic de identificare a aparatelor de marcat electronice fiscale“.

Formularul C 801 poate fi descărcat de pe site-ul ANAF, de la rubrica Servicii Online – Declarații Electronice. Modul de completare și alte informații privind transmiterea cererii pot fi obținute din ghidul publicat pe site-ul ANAF, la secțiunea Servicii Online/”Aparate de marcat electronice fiscale (case de marcat)” sau apelând Serviciul central de asistenţă telefonică a contribuabililor – Call-center la nr. de telefon (+4).031.403.91.60. „Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a întreprins toate demersurile pentru a facilita operatorilor economici obţinerea numărului unic de identificare a caselor de marcat şi le recomandă acestora să solicite certificatele prin intermediul Spaţiului Privat Virtual. Totodată, ANAF sfătuieşte contribuabilii să depună formularul C 801 din timp, pentru a evita aglomerarea din ultimele zile. Pentru nedotarea cu aparatele de marcat definite la art. 3 alin (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999, ANAF va aplica sancţiuni contribuabililor mari şi mijlocii începând cu data de 1 septembrie şi contribuabililor mici începand cu 1 noiembrie”, se precizează într-un comunicat de presă.

(C.I.).

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *