Video. Bătrână salvată de un pompier aflat în afara programului

Plutonierul Dragoş Buţurcă, fratele lui Cătălin Buţurcă, a salvat o bătrână din satul Cîrligi, comuna Ştefan cel Mare, în această după-amiază (3 august). Femeia a căzut într-un şanţ încă de ieri, a stat acolo fără să o vadă nimeni toată noaptea, iar astăzi după –amiază a încercat să iasă, însă nu s-a încumetat să se urce pe marginile betonate şi a vrut să treacă pe sub un podeţ. La jumătatea lui a dat de pământ şi acolo a rămas. Nici n-a mai putut înainta, dar nici nu s-a mai putut retrage şi a început să strige după ajutor. A fost auzită într-un târziu de nişte săteni, dar nici ei n-au reuşit s-o scoată. Plutonierul Dragoş Buţurcă, aflat acasă, în timpul liber, a trecut întâmplător prin zonă, şi s-a băgat el în acel canal pentru scurgerea apei şi a scos femeia plină de pământ.

Era în stare de hipotermie uşoară, bineînţeles murdară şi udă, însă era conştientă, vorbea, a fost preluată de ambulanţă şi transportată la spital”, a spus Dragoş Buţurcă.

Plutonierul este comandant de echipaj şi alpinist de intervenţie în cadrul Detaşamentului de pompieri Piatra-Neamţ, cea mai mare subunitate a ISU Neamţ, şi lucrează în sistem din anul 2010.

C.M.

pietricica turism

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.