Acasă Actual Două instanțe au decis ce știa toată lumea: ALDE Neamț a încălcat...

Două instanțe au decis ce știa toată lumea: ALDE Neamț a încălcat legea!

După ce Tribunalul Neamț a analizat plângerea lui Mihai Alexandru, la vremea respectivă copreședinte al ALDE (exclus din partid pentru că nu s-a înțeles cu gruparea Asaftei, ocazional interesată să-l promoveze deputat de Neamț pe vâlceanul Daniel Chițoiu, dar care nu s-a ostenit prea mult în acest scop, așteptând pomana unor voturi de la PSD) și i-a dat dreptate, a rămas ca lucrurile să fie tranșate de Curtea de Apel Bacău.

Instanța băcăuană a fost de acord cu argumentele prezentate de avocatul lui Mihai Alexandru și a respins apelul filialei nemțene a ALDE. Concluzia firească este că formațiunea condusă de Ion Asaftei și-a încălcat propriul statut și l-a exclus din partid pe cel care avea exact același statut ca Asaftei! Exact la fel a procedat și cu alți membri de seamă ai formațiunii.

În acet moment este deschisă calea cel puțin a unei acțiuni civile prin care cel exclus să ceară daune materiale (indemnizația de consilier județean, alte indemnizații, dacă a pierdut calitatea de agaman pe undeva), plus daune morale. Până una-alta, ALDE trebuie să plătească 1.500 lei cheltuieli de judecată și să se pregătească, de data asta cu statutul în față, să-l excludă iar pe Mihai Alexandru. (V.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here