Curtea de Apel poate pune șef la ALDE Neamț

Mihai Alexandru, dovada că degeaba votezi ALDE, dacă ALDE nu votează cu tine…

Filiala ALDE condusă de Ion Asaftei așteaptă rezultatul unui recurs a cărui judecată începe astăzi, 14 septembrie, la Curtea de Apel Bacău. Este vorba despre procesul în care Mihai Alexandru, fost (?) copreședinte ALDE, l-a intentat partidului, deoarece, în opinia sa, a fost exclus din respectiva formațiune politică prin încălcarea grosolană a statutului.

Scandalul a pornit de la neînțelegeri de campanie, cu acuze incredibile pentru un partid atât de democrat și de liberal, în care s-a pomenit de bani, de trădări, de tăriceni, chițoi, asafteni, de voturi, chefuri de campanie etc.

Prima instanță de judecată, Tribunalul Neamț, a admis cererea formulată de Mihai Alexandru, anulând actul prin care a fost exclus din partid. Motivația este extrem de instructivă, deoarece și alți membrii fruntași ai ALDE (Cătălin Drăgușanu, Constantin Iacoban) au fost eliminați din filiala nemțeană, pentru a face loc oamenilor din jurul lui Ion Asaftei.

Instanța a constatat că nu au fost respectate statutul și procedurile statutare în adoptarea hotărârii de excludere: ”așa cum a arătat și reclamantul în acțiune, art. 19 din Statutul Alianța Liberalilor și Democreților prevede, la litera d), că sancțiunea excluderii din partid poate fi dispusă, pentru președintele filialei teritoriale, precum și pentru toți ceilalți membrii ai Delegației Permanente, la propunerea Biroului Politic Central sau a Delegației Permanente Teritoriale a filialei în care-și desfășoară activitatea, prin hotărîrea Delegației Permanente.” Cum Mihai Alexandru era copreședinte al partidului, el nu putea fi exclus de cuplul Luca-Asaftei. Mai ales că nu există niciun document în acest sens. În afară de un material apărut în presă, de care s-au prevalat cei din conducerea filialei, considerându-ul document oficial.

Rămâne de văzut dacă instanța de la Bacău va menține decizia celei din Neamț sau va considera că excluderea a fost corectă. (V.B.)