Noul an școlar sub binecuvântarea ÎPS Teofan

pietricica turism

Noul an școlar începe, în Neamț, sub binecuvântarea ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, care a răspuns invitației conducerii Inspectoratului Școlar Judeţean (ISJ) Neamț. Luni, 10 septembrie, Mitropolitul Teofan va fi, mai întâi, oaspetele ISJ Neamţ, unde va oficia o slujbă de binecuvântare.

“Ne bucurăm că Înaltpreasfinția Sa a acceptat invitația noastră, din acest an. După binecuvântare, împreună cu Mitropolitul Teofan, vom participa la festivitatea de deschidere a noului an școlar la Colegiul Național de Informatică din Piatra Neamț și apoi la festivitatea de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox «Veniamin Costachi» de la Vânători-Neamț”, a declarat inspectorul școlar general Elena Laiu.

Noul director al seminarului, pr. Viorel Laiu, numit recent de IȘJ Neamţ, după ce preotul Ioan Mihoc s-a pensionat, își va începe, astfel, mandatul de un an, deocamdată, sub înaltă binecuvântare. ÎPS Teofan a mai participat la festivitățile de început de an școlar acum doi ani, la Colegiul Național “Calistrat Hogaș” Piatra Neamț și la Liceul Teologic Ortodox “Sfinții Împărați Constantin și Elena” Piatra Neamț. Binecuvântarea Mitropolitului Moldovei și Bucovinei a fost rodnică: “Hogașul” a înregistrat la examenul de bacalaureat din anul 2017 o promovabilitate de 100% și liceul teologic o promovabilitate de 83%, mai mare decât cea de anul acesta (77%). În ce privește cele două unități școlare ce se bucură, anul acesta, de prezența ÎPS Teofan, situația este următoarea: CNI are un procent constant de promovabilitate în ultimii doi ani, de 97%, în vreme ce Seminarul “Veniamin Costachi” înregistrează o scădere de la 83,7% anul trecut, la 78% anul acesta. (C.I.; FOTO: Doxologia)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.