Piatra Neamț- Blocul fără autorizație, alți proprietari, alte procese

pietricica turism

Imobilul din Piatra Neamț de pe strada Ecoului nr. 3 bis, amplasat în imediata apropiere a Școlii Nicu Albu, care are trei etaje construite fără autorizație, a intrat din nou în discuții la Consiliul Local Piatra Neamț. De data aceasta consilierii erau informați că a apărut o nouă societate în calitate de proprietar, după ce imobilul a fost cesionat de la Vitalis Beton la Vitalis C&P SRL, cum tot în familie.

Evident că mutarea a fost făcută în speranța că se va mai câștiga un pic de timp, în speranța că va fi cumva autorizată construcția in integralitatea sa, iar partea din bloc neautorizată nu va fi demolată ! Noii proprietari au cerut primăriei rezolvarea problemei și emiterea unei noi autorizații pentru toate cele 7 etaje ale blocului, anunțând Consiliul Local, că apartamentele în cauză sunt deja contractate, iar cele 3 etaje în plus, construite fără autorizație, nu ar putea fi demolate din punct de vedere tehnic. În acest moment, chiar dacă se locuiește în bloc, legal nu pot exista racorduri la utilități, pentru că  lucrarea nu a fost recepționată iar ultimele etaje s-au construit fără autorizație.

În ultima ședință a Consiliului Local Piatra Neamț, din 31 august 2018, informarea, deloc surprinzător, nu a fost luată în discuție, însă, câteva zile mai târziu, primarul Dragoș Chitic s-a întâlnit cu reprezentanții firmei care a preluat prin cesiune blocul respectiv. Concluzia a fost una singură, singura soluție  pentru ca proprietarii construcției să intre în legalitate în materie de autorizații și avize, este aceea de a apela din nou la instanța de judecată, în speranța că va obține un alt verdict decât până acum.

În urma adresei pe care am primit-o de la proprietarul blocului din cartierul Precista, l-am invitat ieri la o întâlnire la primărie, pentru a discuta cu arhitectul șef și cu juriștii primăriei, pentru a identifica o soluție de rezolvare a acestei probleme. Am căzut de comun acord că doar instanța o poate rezolva. În acest moment este un proces pe rol în urma căruia, dacă instanța va decide menținerea acelei construcții, noi ne vom conforma. Personal, nu mi-aș dori o demolare a acelui bloc care astăzi, din punct de vedere urbanistic, apreciem că se încadrează în zona respectivă”, a declarat Dragoș Chitic, primar al municipiului Piatra Neamț. (E.C.)

4 COMENTARII

  1. Chiar nu-l poate nimeni pune la punct pe marele revolutionar spagar.Umbla numai cu baliverne ,nimic serios.Trebuie sa stie ca Pruteanu nu mai vine sef si trebuie sa respecte legea.Nu inteleg de ce trebuie mers iar la instanta? s-a schimbat ceva in legea constructiilor.Dar de cartierul rezidential de la Zonoceram cand se apuca,Mai stie ce case are si cand va locui in ele.(…)

  2. Nesimtitul asta care a construit blocul ar trebui inchis la Jilava.Ce vina au oamenii din zona care au ramas fara soare in apartamente din cauza acestui jeg de om si a altor corupti din primarie ?

  3. Don Corleone Chitic, să nu spun un mare cetățean cu apartenență la o organizație italiană, chiar ne sfidează pe față! Cum adică se încadrează în zonă? A încălcat legea? Da, jos cu cele 3 etaje. Dacă nu, jos cu tot blocul! Chiar suntem țara lui Papură Vodă! Oare la cât se ridică o șpagă sa nu se demoleze blocul? 1 – 2 apartamente? Alo, domnii procurori, unde sunteți?
    O zi frumoasă tuturor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.