George Lazăr și Emilia Arcan s-au certat prin ziare și s-au împăcat în instanță

El – avocat, ea – economistă. Ambii, personaje cunoscute în Neamț și nu numai. El – fost prefect, după o scurtă experiență de viceprimar. Ea – fost președinte de Consiliu Județean, actual senator. Amândoi oameni politici, cu trasee și doctrine diferite, dar cu replici tăioase. S-au războit prin presă în luna martie a anului 2016, inclusiv de Ziua femeii, după care au ajuns în instanță. Fiecare a considerat că declarațiile celuilalt au fost defăimătoare și au atacat direct onoarea și demnitatea ”adversarului”.

În esență, el a spus că ea l-a etichetat drept ”prost” și l-a acuzat că ar fi aderat la grupări infracționale organizate. El a făcut declarații pe marginea incompatibilității ei. Ea a comentat despre accidentul în care el a fost implicat, pentru că folosea mașina Consiliului Județean.  Și toate acestea au ajuns între coperțile unui dosar, care a intrat pe rolul Judecătoriei Piatra-Neamț în ziua de 16 martie 2016. După doi ani și jumătate, timp în care avocatul George Lazăr s-a întâlnit în instanță cu avocatul Emiliei Arcan, pentru că doamna senator era ocupată cu politica mare, în ziua de 28 septembrie s-a terminat procesul. Și anume instanța a luat act că fiecare din cele două părți a renunțat la judecată.

”Am renunțat din două considerente”, a declarat George Lazăr. ”Avocatul doamnei Arcan, care este colegul meu de barou, mi-a spus cumva că ea și-ar cere scuze și atunci nu avea sens să merg mai departe, pentru că mie nu-mi place să mă judec pentru mine. Mă judec pentru alții, dar pe bani, și asta e altceva. Apoi m-am plictisit, pur și simplu. La nicio instanță din câte cunosc nu se dau termene la distanță de 5 sau 6 luni unul de altul. Este ceva de groază”.

Dosarul a fost înregistrat, cum am spus, pe 16 martie 2016, primul termen de judecată a fost stabilit pe 20 octombrie 2016, iar următorul termen – pe 23 februarie 2017. Plictisitor de-a dreptul….

C.M.

 

reclama psd

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.