SPORT PE SCURT

I. Echipele U17 şi U19 ale CSM Ceahlăul au pierdut deplasările dificile de sâmbătă, 13 octombrie, de la Bucureşti. La U17, Rapid a învins cu 3-1, pentru pietreni înscriind Vîlea. Formaţia U19 a pierdut cu Steaua, scor 0-1.

Am primit gol chiar în minutul 5, din corner. Am mers doar cu 16 jucători, având accidentaţi, plus cei lăsaţi la echipa mare, iar din aceştia doar 50% sunt titulari”, a declarat antrenorul Valentin Avădanei.

Duminică, 21 octombrie, echipele CSM Ceahlăul ar fi trebuit să primească vizita bucureştenilor de la FCSB. Cum FCSB U17 are 5 convocaţi la lotul naţional, s-a cerut la FRF amânarea meciului. Pentru a nu veni doar cu formaţia U19, FCSB a solicitat şi amânarea acestei partide, iar gruparea de la Piatra Neamţ a fost de acord.

II. CSM Ceahlăul Piatra Neamţ a pierdut sâmbătă, 13 octombrie, partida de pe teren propriu cu Gloria Buzău, cu scorul de 0-1 (0-1). În meciul, care a contat pentru etapa a opta a Ligii a III-a, Seria I, a marcat Dragoş Ceauşel (21), după un corner executat impecabil de Ciprian Petre. În repriza secundă, pietrenii au avut o ocazie importantă de a egala.

Gloria Buzău este o formaţie cu foarte multă experienţă, având mulţi jucători cu vârste apropiate de 30 de ani. O echipă care ştie jocul. Din păcate, am luat din nou gol, ca la Miroslava, din fază fixă. Am avut cea mai mare ocazie a meciului, din păcate am ratat-o”, a declarat Gabriel Rădulescu, antrenorul principal al CSM Ceahlăul.

Suntem mulţumiţi de cele trei puncte. În prima repriză, am simţit că am avut jocul în mână, dar ratările şi-au spus cuvântul. Pe final, am conservat rezultatul, pentru că altă soluţie nu aveam”, a precizat George Timiş, managerul formaţiei Gloria Buzău.

În aceeaşi etapă, CSM Roman a înregistrat o nouă înfrângere, 0-1 (0-1), pe terenul Metalului Buzău. CSM Roman va primi, pe 19 octombrie, vizita formaţiei Sporting Lieşti, în timp ce CSM Ceahlăul se deplasează, pe 20 octombrie, pe terenul Bucovinei Rădăuţi.

III. Federația Română de Fotbal, cu sprijinul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, organizează prima ediție a Cupei Satelor. Competiţia este dedicată copiilor sub 13 ani (băieți născuți după 1 ianuarie 2006 și fete născute după 1 ianuarie 2004), din mediul rural, şi are drept principal scop descoperirea unor talente care, altfel, nu ar avea şansa de a se afirma în acest sport.

La Neamţ, s-au înscris 19 echipe: Grupa 1 – Bicazu Ardelean, Borca, Poiana Teiului, Pipirig, Grinţieş; Grupa 2 – Bodeşti, Pângăraţi, Costişa, Alexandru cel Bun; Grupa 3 – Drăgăneşti, Făurei, Ștefan cel Mare, Dragomireşti, Bălţăteşti; Grupa 4 – Bâra, Tămăşeni, Gherăeşti, Pânceşti, Săbăoani.

Competiţia are 4 faze de desfăşurare: locală (1 octombrie 2018 – 1 martie 2019), judeţeană (1-20 martie 2019), regională (1 aprilie – 15 mai 2019) şi naţională (15 mai – 20 iunie 2019). Formaţia câştigătoare va fi premiată cu o excursie la unul dintre meciurile din deplasare ale echipei naţionale, iar echipele de pe locurile 2-3 vor asista la o partidă a ”tricolorilor” de pe teren propriu.

(M. CONSTANTINESCU)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *