Dana Soroceanu et Comp. – sărbătoare națională cu acces direct la televiziunea publică

Camera Deputaților muncește și atunci când nu inventează legi noi, cu taxe la fel de noi, se gândește la popor. Așa a luat naștere inițiativa legislativă a nouă parlamentari (PSD, PNL și ALDE), care au propus ca 2 aprilie să fie declarată Ziua Prefectului. Din cei nouă inițiatori, șapte sunt foști prefecți, adică oameni care știu ce înseamnă să stai toată ziua să asculți ordinele tartorului local, să stai drepți sau în genunchi când acesta este supărat sau bine dispus. De aceea, au considerat ei, măcar o zi pe an, merită și prefecții să fie omagiați. Camera Deputaților a adoptat această hotărâre și, de anul viitor, la Neamț, putem sărbători ziua Instituției Prefectului, recte la Neamț doamna Daniela Soroceanu.

FOTO: Facebook/ Daniela Soroceanu, 2016

Proiectul prevede că această zi poate fi ”marcată de autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, precum şi de instituţiile publice de cultură din ţară şi din străinătate, prin organizarea de programe şi manifestări cu caracter cultural-ştiinţific dedicate recunoaşterii rolului şi meritelor Instituţiei Prefectului la dezvoltarea ţării din punct de vedere economic, cultural şi social”.

Banii pentru aceste manifestări pot veni şi sprijinul logistic necesar organizării acestor manifestări poate fi asigurat din bugetele autorităţilor administraţiei publice centrale şi locale, în limita fondurilor disponibile. Societatea Română de Televiziune şi Societatea Română de Radiodifuziune pot include în programele lor emisiuni culturale ori aspecte de la manifestările dedicate acestei sărbători.

Evident, posturile locale și site-urile prietene vor putea închina, și ele, ode pentru prefectul în funcție. La Neamț, situația este fericită, deoarece manifestările pot fi organizate și cu sprijinul serviciului de marketing de la Complexul Muzeal Județean, care, în felul acesta, își va putea chiar dovedi utilitatea.

Faptul că a fost aleasă data de 2 aprilie pentru această sărbătoare este la fel de firesc. După o zi a păcălelilor, s-au gândit legiuitorii, cine mai are chef să facă mișto de niște politruci care au prilejul a încă unui chiolhan cultural-științific pe bani publici? (V.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.