Flash-mob tricolor și hora Unirii la Școala Gimnazială nr. 5 Piatra Neamț

400 de elevi ai Școlii Gimnaziale nr. 5 Piatra Neamț, alături de profesori și părinți, s-au adunat pe terenul de sport, într-un flash-mob tricolor și apoi s-au prins în Hora Unirii. Activitatea de astăzi, 28 noiembrie, a fost dedicată Centenarului Marii Uniri și a început așa cum a fost programată, la ora 10:30, în ciuda frigului pătrunzător. După intonarea imnului național, elevii de grădiniță și din clasele primare au ridicat cartoanele tricolore și au realizat drapelul românesc, mărginiți de elevii de gimnaziu, cu steaguri tricolore. Momentul festiv s-a încheiat în acordurile Horii Unirii și toți, de la mic la mare, și-au dat mâna în horă.

“Dorim să trezim în copii conștiința că aparțin unui neam dârz, neînfricat. Noi, dascălii, avem menirea de a le dezvolta sentimentul patriotic și de mândrie față de țară. Activitatea de astăzi este dedicată reconstituirii steagului României ca un omagiu al nostru adus făuritorilor Marii Uniri și să demonstrăm că suntem urmași demni. Drapelul este simbolul luptei pentru unitatea poporului român și vrem să-i conștientizăm pe copii despre importanța unității statale. Este o activitate plină de energie, culoare și sentimente de mare bucurie că suntem contemporani cu marea sărbătoare a Centenarului”, a declarat prof. Cristina Letos, director adjunct.

Manifestarea este penultima din seria dedicată, luna aceasta împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire și a fost gândită de învățătoarele școlii. Proiectul școlii a inclus diverse activități, copii au învățat cântece patriotice, au realizat un colaj cu desene și poezii patriotice pentru colțul Centenarului. “Aceasta a fost penultima activitate din multiplele desfășurate în școala noastră cu ocazia Centenarului Marii Uniri, prin care trăim sentimentul mândriei că suntem români. Împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire este un moment unic în viața noastră și am dorit să-l marcăm prin acest eveniment deosebit la care am participat cu toții”, a precizat prof. Carmen Munteanu, directoarea școlii. (C.I.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *