Neculai Catană a pierdut concursul pentru funcția de adjunct al șefului Poliției Neamț

Comisarul șef Neculai Catană n-a promovat concursul susținut astăzi, 20 noiembrie, la IGPR, pentru funcția de adjunct al șefului IPJ Neamț. El a deținut această funcție, pe bază de împuternicire, timp de un an și jumătate, perioadă în care IGPR nu s-a grăbit să organizeze concursul. Acum, după ce toată vara Corpul de control al ministrului Afacerilor Interne a răscolit Inspectoratul Județean de Poliție Neamț, în cadrul unui control ”tematic”, Poliția Română a scos la concurs funcția de adjunct. Nu s-a înscris decât comisarul șef Neculai Catană, unul din cei doi ofițeri cărora Corpul de control le-a găsit ”multiple nereguli” în activitatea managerială, motiv pentru care amândoi se așteptau la declanșarea cercetării prealabile, care să deschidă drumul debarcării din funcție.

Pentru Neculai Catană nu mai este cazul, el nepromovând concursul și, implicit, pierzând funcția. Rămâne de văzut dacă se va decide la nivel înal împuternicirea altui ofițer ca adjunct al lui Paul Tablan sau va fi lăsat, din nou, câteva luni singur la comandă, că tot a demonstrat că ”duce”.

Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliției Române, a refuzat să spună cu ce notă a picat Neculai Catană interviul, pe motiv că notele nu sunt publice. Având în vedere că pragul de promovare este 7, era interesant de știut dacă singurul candidat a obținut nota 3 sau nota 6,99, de exemplu.

LATER EDIT: Întrucât, cu câteva zile înainte de susținerea concursului, comisarului șef Neculai Catană i s-a prelungit împuternicirea (ultima pe care o mai poate primi) cu încă șase luni, el rămâne adjunct al inspectorului șef în această perioadă. (C.M.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.