Președintele Iohannis respinge propunerea PSD Neamț: Ilan Laufer ”nepotrivit” la Ministerul Dezvoltării

Președintele Klaus Iohannis susține, la această oră, declarații despre noii miniștri ai Cabinetului Dăncilă, după deciziile PSD de ieri, 19 noiembrie.

Această remaniere este o soluție slabă. Sunt în continuare de părere că soluția corectă ar fi fost înlocuirea acestui guvern care a creat foarte multe probleme. Sunt de acord cu o remaniere, dar, în primul, rând e nevoie să ne amintim că suntem în fața provocării grele a președinției UE. Ea poate duce la un succes doar dacă ministerele își fac treaba și abordarea României e una coerentă. E nevoie de miniștri care performează foarte bine”, a declarat Klaus Iohannis.

Apoi a anunțat că a emis decretul de remaniere, ținând cont de propunerile formulate: miniștrii Olguța Vasilescu, Dănuț Andrușcă și Ioana Bran revocați, Mihai Fifor demisionar, numiți în noi funcții Leș (Apărare), Budăi (Muncă), Bădălău (Economie), Breaz (Cultură), Petrescu (Comunicații) și Matei (Sport).

Celelalte două propuneri le consider nepotrivite și vor fi refuzate”, a anunțat președintele Iohannis, referindu-se la Lia Olguța Vasilescu pentru Ministerul Transporturilor și Ilan Laufer pentru Ministerul Dezvoltării.

În aceste condiții, rămâne de văzut cum va fi consolată filiala Neamț a PSD, prezidată de Ionel Arsene, fervent susținător al lui Liviu Dragnea. Pentru că, după cum pare în acest moment, PSD Neamț a rămas și cu ministrul remaniat Andrușcă și cu ministrul nepotrivit și nenumit Laufer. Sigur, discuțiile sunt strict politice. În ceea ce ar putea privi județul Neamț, în marea sa masă votantă, titularii portofoliilor contează prea puțin. Iar în privința Dezvoltării, cu atât mai puțin. Ministru rămâne Paul Stănescu, deși a fluierat în biserica de partid. Și, așa cum bine se știe (deși se poate aduce aminte aici, aici și aici), contractele pe UAT Neamț au fost deja semnate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.