Suferinţele domnului Alexandru: Haos în Sănătate, haos la Situaţii de Urgenţă

Este cunoscut că Spitalul Judeţean de Urgenţă s-a învrednicit, la aproape 24 de ore după explozia dintr-un bloc de locuinţe din Piatra Neamţ, să remită un comunicat oficial de presă. Documentul doar poartă acest nume, fiindcă, în esenţă, numai comunicat de presă nu este.

Pe de altă parte, în conţinut s-a remarcat hotărârea cu care s-a negat discuţia telefonică purtată cu Raed Arafat, dublată de neglijenţa (sau prostia) de a-i atribui acestuia o funcţie inexistentă: Ministru Secretar de Stat. În ziua precedentă acelaşi ”rang”, cumva la alt minister, îi fusese atribuit doctorului Călin Alexandru, de fapt director general al Direcţiei Generale Management Situaţii de Urgenţe Medicale din cadrul DSU. De unde rezultă şi cât habar aveau cu cine vorbesc la Bucureşti, pe 31 octombrie, managerul de spital Munteanu şi preşedintele de CA Bărbuleţ Tărăntuş.

Faza desăvârşit de uluitoare abia urmează. La ora când toţi eram cu sufletul la gură, aşteptând veşti despre transferul lui Alexandru la un spital puternic din Occident, la ora când eram oripilaţi de incapacitatea statului român de a asigura transportul medical cu un elicopter pe timp de noapte (deşi se poate!), doctorul Alexandru solicita dezminţirea urgentă a unei informaţii publicate de presă! La ce se referea dezminţirea?

La calitatea oficială a ofensatului. Alexandru este, de fapt, exact personajul care avea puterea să solicite celor de la Armată ridicarea de la sol a unui IAR-330 Puma SOCAT cu dotare MEDEVAC. Poate chiar de la Bacău. Pe înţelesul publicului, acest elicopter aproape că zboară singur, în condiţii dintre cele mai grele. Numai că ”lezatul” avea grija dezminţirii. Şi o cerea nimănui altuia decât… fostului manager Ioan Lazăr! Rămâi pur şi simplu fără cuvinte. Iresponsabilii ăştia de la DSU din MAI habar n-au cine conduce spitalul judeţean, habar n-au cu cine vorbiseră puţin mai devreme. Asta dacă au făcut-o, căci e rezonabil de preusupus că Munteanu şi Bărbuleţ Tărăntuş au măcar obiceiul de-a se recomanda la telefon… (Viorel COSMA)

sms alexandru dsu (2)
stire digi
sms alexandru dsu (1)

 

 

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *