”Decât” coincidențe: Jănel Iosub somat să dea cu subsemnatul la Curtea de Conturi

În momentul în care încearcă să bulverseze PSD-ul local prezentând rețelele subterane prin care PSD-ul local conduce pe plan local, Jănel Iosub, fost director la Locativserv SA, promovat de PSD în acest post, începe să simtă urmările încălcării Omertei.

Recent, pe 29 noiembrie, Curtea de Conturi Neamț i-a remis o notă de relații pentru clarificarea unor aspecte constatate cu ocazia acțiunii ”controlul situației, evoluției și modului de administrare a patrimoniului public și privat al unității administrativ teritoriale de către RA de interes local și SC cu capital integral de stat sau majoritar al UAT, la societatea Locativserv SRL Piatra Neamț”.

Că un control se poate face oricând sau în urma unei reclamații, este de înțeles. Dacă asemenea controale se fac de fiecare dată când există reclamații. Că în mandatul lui Iosub s-or fi petrecut și lucruri care pot fi discutate și analizate, la fel. Dar să faci un control exact pe perioada unui  cât a condus un om o societate, e probabil o premieră. Să mai spunem că acțiunea Curții bucură pe toată lumea, atât pe cei din Primăria Piatra Neamț, adică PNL, cât și pe cei din PSD. Și unii și alții au avut de suferit de pe urma dezvăluirilor lui Jănel. Și toți cei de mai susar fi foarte bucuroși să-i pună botniță.

Va fi interesant de văzut dacă controlul va face referire și la cei care l-au pus pe Jănel director, la cei din Consiliul de Administrație și la AGA. Și dacă vor fi analizate și multe dintre lucrurile semnalate de acesta privind  modul în care a fost administrată Locativserv până să ajungă el director.

Ce putem fi siguri este că în cazul său toate măsurile vor fi drastice și se vor aplica imediat. Nu cum s-a întâmplat după controale Curții de Conturi la alte societăți ale Primăriei Piatra Neamț, unde măsurile hotărâte de organul de control au tot fost amânate până s-a ajuns la prescriere. Adică nimeni nu a mai dat nici un ban înapoi, toată lumea a fost fericită, Curtea a controlat, nimeni nu a aplicat și banii au rămas în buzunarul celor care au profitat. (V.B.)

One comment

 • popescup

  decembrie 9, 2018 at 5:35 am

  Nu este o premiera. Controalele Camerei de conturi sunt programate – vizează o anumita perioada, în genere de la controlul anterior pana la data vizitei actuale.
  Si /sau atunci când exista o reclamație.
  A asocia acest control cu dezvăluirile unei anumite persoane și a face din asta o știre, ar trebui verificata informația înainte de publicare

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *