Dr. Mihaela Covrig: Gărzile medicilor de familie plătite până pe 21 decembrie

Diferența de 35% pentru gărzile din luna octombrie și suma aferentă gărzilor efectuate în centrele de permanență de medicii de familie ar urma să fie achitată mâine. Dr. Mihaela Carmen Covrig, președinta Patronatului Medicilor de Familie Neamț, spune că de la Casa de Asigurări de Sănătate Neamț s-au primit asigurări că medicii își vor primi banii.

“Abia ieri au ajuns în conturi banii pentru activitatea la cabinet a medicilor de familie, cea de luna trecută. Avem promisiuni că până mâine, 21 decembrie, Casa de Sănătate va face și plățile restante din luna octombrie pentru permanența asigurată în centre de medicii de familie care sunt în contract cu CAS. Este vorba de un rest de aproximativ 35% rămas neachitat pe luna octombrie, plus gărzile din luna noiembrie. Cred că vor fi achitate aceste sume, fiindcă e și sfârșit de an”, a declarat liderul patronatului.

Restanțele pentru activitatea medicilor de familie care fac gărzi în centrele de permanență s-au adunat încă de prin luna mai. În ciuda unor proteste verbale, medicii de familie din Neamț și-au văzut de activitate, în continuare. Odată cu rectificarea bugetară de toamnă, diferențele bănești de aproape două luni au început să fie achitate. (C.I.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.