Inaugurarea unui post de jandarmi în Bălţăteşti, plus declarații de dragoste pentru presă

Joi, 6 decembrie, în curtea primăriei comunei Bălţăteşti a avut loc un eveniment important pentru comunitatea locală, dar şi pentru localităţile limitrofe. A fost înfiinţat un post de jandarmi , care va fi găzduit în incinta primăriei.

La eveniment au luat parte Instituția Prefectului, fostul şef al Jandarmeriei Române, Sebastian Cucoș, actualmente împuternicit prim-adjunct al inspectorului general şi Şef al Statului Major al Jandarmeriei Române, comisar şef Paul Tablan, şeful Poliţiei Neamţ, primarul Emilia Acozmei, avocatul Adrian Bourceanu, președintele Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) plus reprezentați ai presei. Nu atât de mulți cât ar fi meritat acest  eveniment major pentru viitorul județului. Soborul de preoți nu a lipsit, nici discursurile.

“Este un moment important astăzi, la inaugurarea Postului de Jandarmi Staţiunea Balneo-Climaterică Bălţăteşti. Postul a fost înfiinţat prin ordinul Ministrului Afacerilor de Interne începând cu data de 1 noiembrie. La acest post vor fi 5 absolvenţi ai Şcolii de subofiţeri Jandarmi din Fălticeni şi am dotat postul şi cu mijloace auto. Începând de azi postul va fi în slujba comunităţii din Bălţăteşti, dar vor avea activităţi şi pe raza traseelor turistice limitrofe alături de colegii de la celelalte posturi. Mulţumim pentru sprijin doamnei primar, instituţiei prefectului şi ATOP-ului!”, a declarat un reprezentant al jandarmilor nemțeni.Primarul comunei a ținut să precizeze și calitățile noului șef al jandarmilor de la Bălțătești: „Am încredere în şeful de post, locotenentul major Florin Ciudin, este născut în Bălţăteşti, mama lui lucrează cu noi şi e o doamnă distinsă. Avem toată baza în el şi în ceilalţi”, a transmis şi primarul Emilia Acozmei.

Mi-aş dori ca jandarmii de la acest post şi care nu sunt de aici să rămână ai locului. În ultimii doi ani s-au înfiinţat trei posturi de jandarmi în Neamţ. Am fost acuzat că am înfiinţat un post de jandarmi în Neamţ, dar judeţul Neamţ este unul dintre judeţele văduvite, alături de Sibiu. În aceste judeţe structurile au fost decimate de-a lungul timpului. Sper să mai înfiinţăm posturi şi la Târgu-Neamţ şi la Roman. Până acum poliţiştii naţionali, jandarmii şi poliţiştii locali se luau de gât. Ar trebui să devenim prieteni şi colaboratori. Am uitat să mai bem o bere şi să mâncăm o friptură împreună. Păi cine e cea mai atacată instituţie? Biserica şi Jandarmeria. Dar nu ne lăsăm. Dumnezeu a avut grijă de noi. Vă doresc mult succes!”, a transmis fostul şef al Jandarmeriei Române, Sebastian Cucoş, actualmente împuternicit Prim-adjunct al inspectorului general şi Şef al Statului Major al Jandarmeriei Române. Nemțean la origine.

Este important să vă integraţi în societate şi uşor, uşor să cunoaşteţi familiile. Dar şi (pe) poliţistul naţional, cât şi pe cel local. Principala armă este dialogul, cuvântul”, a transmis şi avocatul Adrian Bourceanu, președintele Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) .

La final, şeful IJJ Neamţ, locotenet-colonel Radu Olaru a ținut să spună de ce are o relație mai mult decât discretă cu presa: ”În ultimul timp nu am reuşit să avem un dialog foarte bun cu presa. La nivelul inspectoratului s-a demarat procedura de încadrare directă la care deja s-au depus dosare pentru trei posturi de specialist, două de ofiţeri, specialist la comunicaţii şi informatică şi un post de ofiţer auto. De asemenea, un post de subofiţer pentru postul de purtător de cuvânt al instituţiei. După procedura de recrutare vom avea o conferinţă de presă. După ce vom avea şi purtător de cuvânt vom relua dialogul cu presa”.

Pânâ atunci este de înțeles de ce nu vor comunica, e greu să te exprimi dacă nu poți să-ți și exemplifi respectul față de presă. Iar un subofițer ar fi cel mai potrivit în acest semn.

După o asemenea activitate istovitoare, masa tradițională de inaugurare plus, probabil, felicitările au avut loc la Pensiunea „Văratec” din comuna Agapia.

C.T. Sturzu

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *