Trezire sincronizată la fostul USL: ședințe de Birou Permanent/Politic la PSD și PNL

Final de săptămână încins în politica nemțeană. Ionel Arsene și-a adus aminte că este (și) președinte de organizație județeană și a convocat pentru sâmbătă o ședință a Biroului Permanent Județean pentru a discuta chestiuni importante la ordinea zilei. Încă nu se știe dacă va fi organizată și o conferință de presă după ședință, dar nu vor fi ocolite o serie de teme considerate delicate în partid. Nu este exclus ca după ședință membrii PSD să afle că între președintele partidului și ei va apărea o funcție executivă nouă, semn că interesele lui Ionel Arsene în Neamț devin din ce în ce mai mici și se pregătește o predare de ștafetă din timp. Cine va fi fericitul?  Pentru că Ioan Munteanu nu mai vrea, nu va fi nici Andrușcă, dar probabil că va fi cineva tot din Târgu Neamț. Mai rămâne să vedem dacă lucrurile se vor tranșa acum sau cu alt prilej.

Candidatura lui Ionel Arsene la europarlamentare probabil nu va fi discutată din cauza situației incerte la nivelul Consiliului Județean, care nu se poate rezolva decât cu sprijin tacit sau asumat al PNL-ului. Există însă o unanimitate în rândul tuturor primarilor și a oamenilor de influență din partid, dacă Arsene apare pe listă, în Neamț PSD va obține cel puțin 70% din voturi. Motivația este simplă, dacă iese la vot, pleacă din județ. Mai rămâne de văzut dacă vineri seara va fi organizată și o sedință pregătitoare a ședinței de sâmbătă.

La PNL, vineri de la ora 16,30, la sediul din Kogălniceanu, are loc o ședință a Biroului Politic Județean. Nu se știe exact ce vrea Mugur Cozmanciuc să comunice, dacă va veni să conducă ședința, în afara subiectelor naționale, dar surse din partid vorbesc despre o posibilă reactivare a subiectului cotizațiilor de la organizația municipală care nu ar ajunge la județ. De asemenea, se poate să asistăm la contre pornind de la  despre zvonurile privind o coabitare a primarilor liberali ai municipiilor  cu cel mai înalt reprezentant al PSD-ului din județ. Că tot vin niște runde de alegeri.

Pe de altă parte, în cazul în care acest subiect va fi activat, este posibilă o replică din partea celor acuzați, care ar putea întreba, cu naivitate specifică, despre un consilier județean PNL care a promis sprijin PSD-ului în consiliul județean și în campaniile viitoare, dacă fiul său va primi o funcție de director de descentralizată. Asta în condiții în care fiul nu este deloc străin de PNL. Dimpotrivă! Probabil că gruparea care se opune discret lui Cozmanciuc va găsi o soluție să ridice și subiectul Radu Secuiu, cel plecat la Pro România și care a lăsat un gol la nivelul organizației de tineret.

Nici în cazul PNL-ului nu se știe dacă va fi organizată o conferință de presă.

Concluzie: au dat apele în clocot la București și ies aburi în teritoriu.

În rest, totul este bine, a crescut nivelul de trai, economia lăsată de Andrușcă duduie, posturile se blochează după ce au fost ocupate de șmecherii din partide, justiția este tot mai independentă, taxele și impozitele cresc, iar de la 1 ianuarie România va conduce afacerile europene.

Valentin Bălănescu

One comment

  • Apostol

    decembrie 7, 2018 at 10:19 pm

    Nimic nu e intamplator. Iar obiceiurile sunt vechi. De regula, dupa sedinte, cei doi lideri se vad prin camere la hotel, la tete a tete-uri.(…)

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *