Ajutor de la Spitalul de Urgență pentru juristul Victor Marghidan

În conferințe de presă la PSD, Victor Marghidar, primul din dreapta, pare să nu aibă nevoie de ajutor

Nici bine nu s-a uscat cerneala pe rezoluția finală de ”promovat pe postul de jurist temporar” a lui Victor Adrian Marghidan, că Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț anunță un nou concurs. De această dată, se scoate la concurs un post de consilier juridic II. Funcția este accesibilă oricărui licențiat în drept și, cel mai important, cu minim de vechime, adică 6 luni.

Anunțul a fost publicat în Monitorul Oficial în 10 ianuarie și cei interesați au timp berechet până pe 23 ianuarie să-și depună dosarele. Victor Marghidan ar putea privi cu un pic de invidie modul de organizare al acestui nou concurs, fiindcă el n-a avut la dispoziție decât 5 zile pentru a se înscrie. Și a făcut-o pe 21 decembrie 2018, în ultima zi.

Totuși, încă un jurist, chiar și fără vechime, este un sprijin consistent pe care spitalul i-l oferă. Mai ales că Marghidan va pleda, fiindcă-și dorește, pentru SJU Piatra Neamț, în cei doi ani, cât are postul. Iar spitalul județean are procese grele, pe lângă cele care vor urma. Ajutorul mai era necesar și dacă ținem cont că la proba scrisă, din 8 ianuarie, a reușit cu doar 65 de puncte și recunoaște că nu stăpânește (încă) legislația din domeniu ( amănunte aici). Desigur, organizatorii acestui concurs – Spitalul Județean Neamț și Consiliul Județean Neamț – n-aveau cum anticipa, în 27 decembrie, când au dat undă verde celui de-al doilea post de jurist, care va fi prestația scrisă a candidatului.

Ce nu reiese din noul anunț și era obligatoriu să fie menționat este dacă postul este vacant temporar sau pe perioadă nedeterminată.

(C.I.)

pietricica turism

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.