Camera de Conturi în control la Spitalul Judeţean

Marți, 15 ianuarie, Camera de Conturi Neamț a început verificări la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Neamț. Controlul a venit în a doua zi de activitate, după concediul de odihnă prelungit cu o săptămână din cauza unei viroze, a managerului Codruț Munteanu. Acesta a fost informat, pe scurt, de scopul acestor verificări și, potrivit datelor de care dispune astăzi, afirmă că “doamna inspector verifică dacă măsurile dispuse la controlul din luna decembrie 2017 s-au realizat, legat de modalitatea de returnare a datoriilor de la firmele de construcții către spital”.

Verificările făcute în decembrie 2017 au fost, potrivit dr. Cristina Iacob Atănăsoaie, managerul interimar al spitalului la acea vreme, unele de fond. La finalul cărora s-au impus măsuri cu termene precise și care ar fi trebuit să fi fost îndeplinite până acum. Dr. Atănăsoaie, astăzi director medical al spitalului, afirmă că acest control venit după un an “este legat de proiecte de investiții derulate de spital, iar recuperarea unor sume presupune acțiuni în instanță”.

Directorul economic Maricica Drăgan confirmă și în același timp adaugă, dar fără detalii, faptul că revenirea Camerei de Conturi vizează o serie mai amplă de obligații financiare ce trebuiau realizate de SJU Neamț de la controlul de acum un an. Conducerea spitalului a precizat că detalii și argumente concrete vor fi oferite opiniei publice după ce se va încheia controlul. (C.I.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *