Comisarul Josanu – liderul Sindicatului Diamantul

Un sindicat înființat din 2006 la nivel național, a început să funcționeze și la nivelul IPJ Neamț, sub conducerea comisarului Vitalie Josanu, ofițerul care se ocupă cu protejarea patrimoniului cultural al județului. Deocamdată, filiala Sindicatului Diamantul nu are decât 56 de membri, însă este abia la început de drum.

“Eu am plecat din SNPPC când am văzut că Dumitru Coarnă îl apără pe Oprea în loc să-l apere pe polițistul Gigină. A fost o confirmare că sindicatul pactizează cu puterea și cu guvernul. Cine nu s-a regăsit în acest sindicat mamut s-a dus spre cele mai mici ca număr de membri, dar care se bat destul de bine pentru drepturile polițiștilor”, a declarat comisarul Josanu.

În viitorul imediat sindicatul de la Neamț  intenționează să acționeze în judecată inspectoratul, pentru felul în care calculează salariile. Comisarul Josanu are și o acțiune personală în instanță împotriva IPJ Neamț, pentru că a primit atenționare pentru o postare pe Facebook. Atenționarea nu este, practic, o sancțiune disciplinară, însă rămâne la dosar. El a contestat, la Tribunalul Neamț, aplicarea atenționării, considerând că i-a fost încălcat dreptul la exprimare. În postarea respectivă vorbea în termeni scatologici despre o piesă de la Eurovision. Despre comisarul Josanu, “Mesagerul de Neamț” a publicat un amplu articol AICI. (C.M.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.