Concurs pentru postul de director medical la Spitalul de Urgență Neamț

pietricica turism

Funcția de director medical al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț este scoasă la concurs, în luna februarie.

Dr. Cristina Iacob Atănăsoaie, actualul director medical, se află la finalul ultimului mandat temporar și nu mai dorește la conducere: „Îmi expiră acest mandat pe 25 ianuarie și nu mai stau o zi în plus. Nici pe perioada de o lună sau cât o fi până la încheierea concursului. Nici nu mai doresc și nici nu se poate. Nici la concurs nu mă înscriu. Vreau să mă întorc la pacienții mei”. Pacienți care o așteaptă din iulie 2017, când a fost numită temporar ca manager.

Dr. Codruț Munteanu, managerul spitalului, spune că funcția va fi asigurată printr-o numire temporară: „Săptămâna viitoare voi da decizia de numire a unui coleg în funcția de director interimar. Concursul va avea loc pe 20 februarie. Cu siguranță va fi un concurs”.

Cum managerul Munteanu a declarat în mai multe rânduri că dorește să scoată la concurs și funcția de director de îngrijiri medicale, ocupată cu regim interimar de la 1 ianuarie de asistenta șefă Nicolina Știrbu, de la Sterilizare, sunt premise pentru ca spitalul să fie condus, în curând, de o echipă cu acte în regulă. Spitalul județean n-a mai avut conducere prin concurs din perioada 2013-2016, când mandatul managerului dr. Ioan Lazăr a fost încheiat prin forțarea regulilor. Au urmat doi ani de provizorat la toate nivelurile conducerii unui spital cu provocări importante, ce trebuiau asumate.

(C.I.)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.