Din primăvară, gunoaiele din Piatra Neamț și alte 26 de comune le adună o firmă din Argeș

Noul operator va colecta deșeurile din zona I a județului Neamț (municipiul Piatra Neamț și alte 26 de unități teritorial administrative limitrofe), așa cum a fost prevăzut în proiectul cu finanțare europeană, demarat în anul 2013, Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Neamț. Noul operator care a câștigat licitația vine din județul Argeș – GIREXIM UNIVERSAL S.A, iar contractul urmează să fie semnat săptămâna viitoare de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Eco Neamț. La licitația pentru colectarea deșeurilor din zona sus amintită a mai participat și societatea Activ Salubritate S.A. București.

”Girexim a câștigat licitația. Cealaltă firmă, Activ Salubritate București, a depus contestație, însă nu a achitat taxa de timbru și nici cauțiunea, așa cum cer procedurile judecătorești. Cererea le-a fost anulată de Tribunalul Neamț, iar în aceste condiții firma declarată câștigătoare a licitației, Girexim Universal, va semna contractul cu ADI Eco Neamț. Pe data de 9 ianuarie va fi semnat contractul de de atribuire pentru zona I. Urmează o perioadă de mobilizare, de 90 de zile lucrătoare. Acest lucru înseamnă preluarea vechilor platforme, trebuie să aducă utilaje, să preia personalul sau să aducă personal nou. La Piatra Neamț se va prelua de la Brantner tot ce e acolo, inclusiv tot ceea ce s-a făcut în materie de salubritate prin acel proiect din anul 1996”, a explicat Gabriel Vișan, fost consilier județean, director executiv interimar ADI Eco Neamț.

Girexim Universal SA din Pitești a avut în anul 2017 o cifră de afaceri de peste 29 de milioane lei, un profit de peste 4,4 milioane și 228 de angajați. (I.Ș.)

pietricica turism

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.