Pârtia din Durău s-a deschis pentru sănii, schiorii mai așteaptă

După un revelion ratat, când mulți turiști au preferat să se plece spre alte stațiuni când au aflat că nu funcționează pârtia, sunt, în sfârșit, vești bune la Durău: se va deschide pârtia, cel mai probabil, săptămâna viitoare. Deocamdată s-au făcut probele pentru instalațiile de transport pe cablu și au fost puse în funcțiune tunurile de zăpadă.

Depindem de vreme, în Durău n-a prea nins și au fost temperaturi pozitive până acum câteva zile”, a declarat Mihai Tărâță, administratorul firmei Telecablu Durău. ”Ca să obținem un strat de zăpadă de 20-25 de centimetri, este nevoie ca tunurile să funcționeze 78 de ore. Este aceeași pârtie din 2011, noi am investit în instalații și încercăm să facem promovarea stațiunii”.

Pârtia de schi este principalul punct de atracție al stațiunii în perioada de iarnă și, firesc, oamenii care iubesc sporturile de sezon se reorientează. Au fost pensiuni în Durău, care au făcut rezervări la întreaga capacitate, iar înainte de revelion, turiștii s-au decazat și au plecat spre stațiunile montane în care puteau schia.

De astăzi, 4 ianuarie, pârtia din Durău s-a deschis doar pentru sănii. (C.M.)

pietricica turism

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.