Medici pentru noul RMN al Spitalului Județean Neamț

Astăzi, 30 ianuarie 2019, va fi decisă echipa care va asigura investigațiile imagistice de înaltă performanță prin RMN la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. Hotărârea urmează a fi luată în Comitetul Director.

Soluția propusă este ca pacienții să poată fi investigați, la recomandarea medicilor specialiști, într-o singură tură, deocamdată. Un singur medic radiolog din cadrul Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală va asigura activitatea pe RMN: ”Vrem ca investigațiile RMN să fie accesibile pacienților începând de luni, 4 februarie. Doctorița Cristina Gavriloiu este singurul specialist care preia activitatea medicală pe RMN, deocamdată, este un medic primar profesionist deosebit. Asistenții medicali au parcurs modulele de pregătire și în continuare vor avea sprijinul colegilor din secția pediatrie. Îmi doresc foarte mult să dăm drumul investigațiilor RMN, în această formulă de început și cu organizare pe o singură tură, dar îi așteptăm pe medicii care doresc să colaboreze cu spitalul. Avem un aparat imagistic nou și performant și trebuie neapărat să-l punem la dispoziția pacienților”, declară dr. Codruț Munteanu, managerul SJU Piatra Neamț.

Noul RMN a fost pus la dispoziția spitalului județean de Ministerul Sănătății, printr-un program cu finanțare internațională de dotare a mai multor spitale din țară cu aparatură imagistică de înaltă performanță. Aparatul este amplasat într-un spațiu special construit, în continuarea pavilionului nou, lângă accesul spre zona CT. Lucrările au început în luna august 2018 și s-au încheiat la finele anului trecut, finanțarea fiind asigurată de Consiliul Județean Neamț. Până acum, SJU Piatra Neamț asigura investigații RMN printr-un contract cu un furnizor privat. (C.I.)