31 cazuri de gripă în Neamț, toate la adulți. Pe un cont de Facebook se vorbește despre suplimentarea dozelor de vaccin antigripal

pietricica turism

31 de bolnavi de gripă, toți adulți, sunt raportați de Direcția de Sănătate Publică Neamț. Datele, centralizate în 29 ianuarie 2019 din tot județul, arată o creștere a cazurilor de gripă mai accentuată în ultimele două săptămâni.

Au fost raportate 2436 cazuri de viroză săptămâna trecută (față de 2051 în săptămâna precedentă) și 573 de pneumonii (față de 405 anterior). Cei mai afectați de viroză și pneumonie sunt copiii între 0 și 4 ani și persoanele de peste 65 de ani.

Din datele primite la DSP Neamț, via Inspectoratul Școlar Neamț, reiese că nu sunt cazuri de gripă printre elevi. Dar pentru aceste zile sunt 1666 de elevi declarați absenți, majoritatea dintre ei pe motiv de viroze respiratorii, mai ales că s-a făcut în majoritatea școlilor triaj epidemiologic.

Rujeola a fost raportată la 23 de copii, în ianuarie. În Piatra Neamț sunt cei mai mulți bolnavi – 10, restul cazurilor fiind din comunele învecinate Piatra Neamț. „Campania de vaccinare ROR în județ a continuat și în luna ianuarie, mai sunt 2.813 doze de vaccin rujeolic, stoc suficient. Vaccinul antigripal a fost administrat la 34.606 persoane cu risc, la medicii de familie mai erau, până ieri, 194 de doze. S-au mai solicitat 3.058 de doze Ministerului Sănătății”, arată DSP Neamț.

Spitalele din Neamț au fost notificate să-și asigure suficiente medicamente antivirale, să instituie tratament antiviral la toți pacienții cu simptome de infecții respiratorii până la confirmarea afecțiunii, să asigure vaccinarea personalului, dar și echipamentul de protecție, materialele și substanțele dezinfectante necesare. La nivel declarativ există o declarație pe un cont de Facebook, unde se spune că s-a cerut suplimentarea dozelor de vaccin antigripal (”Pentru protejarea populației, s-au solicitat Ministerului Sănătății, în regim de urgență, încă 3.058 de doze de vaccin”) Alte date oficiale, de la instituții publice cu responsabilități nu sunt făcute publice.  (C.I.)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.