Oana Bulai, pe urmele lui Gabriel Muraru la Salrom (Societatea Națională a Sării)

Oana Gianina Bulai, consilier de stat pe educaţie şi sănătate în aparatul de lucru al premierului Viorica Dăncilă şi fost consilier al preşedintelui Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, a fost numită membru provizoriu şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al Societăţii Naţionale a Sării (Salrom), monopolul de stat în domeniu controlat de Ministerul Economiei. Ea l-a înlocuit ca membru provizoriu în CA pe Andrei George Ursărescu, fiul lui Dorinel Ursărescu, consilier al preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM) Gigi Dragomir şi fost parlamentar PNL şi ALDE de Neamţ. Andrei George Ursărescu a renunţat la mandatul de administrator al Salrom la finalul lunii octombrie 2018. Oana Gianina Bulai a fost numită şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al Salrom, în locul directorului general al societăţii, Constantin Jujan, fost şef al Complexului Energetic Hunedoara, care şi-a păstrat calitatea de membru al CA”, scrie profit.ro.

Pentru nemțeni, numele Salrom ( Societatea Națională a Sării) este legat indisolubil de Gabriel Muraru, supranumit Regele Sării, un apropiat al controversatului avocat Doru Boștină, al lui Viorel Hrebenciuc și, nu în ultimul rând, al lui Gheorghe Ștefan, pe care l-a ”făcut” în dosarul Microsoft. Aventurile lui Muraru la Salrom le puteți citi în arhiva Mesagerul de Neamț și arată cum o societate de interes strategic național poate fi transformată într-una de interes de grup sau personal.

Să mai reținem că, pe modelul ”tata e barosan, fiul trebuie să fie la fel”, în Consiliul de Administrație de la Salrom făcea parte fiul fostului deputat (cu destule probleme penale) Dorinel Ursărescu. Într-un fel, numirea nu trebuie să surprindă, dacă tatăl este la ”Resurse Minerale”, trebuia și fiul să fie pe aproape, că resurse încă mai sunt. Să ne reamintim că Andrei George Ursărescu a fost, pe vremea când tata și Gheorghe Ștefan erau pe cai mari în politică, îndrăgostit de afacerile cu energie ieftină de la o vârstă fragedă, în cunoscuta Green Energy, împreună cu fiul primarului de Piatra Neamț, pe o filieră liberală și a serviciilor secrete. Ascensiunea administrativă a lui Andrei Ursărescu este încă un semn că meritocrația de familie și politică este acasă la ea și în timpul acestei guvernări.

(V.B.)

 

pietricica turism

4 COMENTARII

  1. Explicatia este simpla. Numita va fi pe lista de la alegerile europarlamentare, pe un loc eligibil (intre 5 si 7), iar pentru campanie are nevoie de bani grei. Patronul mimozelor i-a oferit o pusculita cu bani ca sa se descurce. Deja, in judet, arunca cu bani la media (vedeti cum este transmisa vestea numirii individei, in conditiile in care jurnalistul respectiv lovea psd-ul). Si vor urma alti jurnalisti cumparati. Banii vorbeste! (ca sa inteleaga si analfabetii care ne conduc).

  2. De unde a apărut somitatea?Ce a prestat inainte,de ce a primit asemenea funcții?Daca este așa de bună,mia culpa,dar nici în cele mai negre coșmaruri nu am auzit de ea.Ce mă uimește pe mine este modul cum se poziționează pe funcții cheie,chiar daca unii sunt de noaptea mintii.Mergeti la vot,nu uitați ochelarii și macar pe cei care știți că nu fac doi bani ,să-i facem să tragă pe dreapta,nu sa ne facă de râs sau să doarmă în Parlamentul European,pe o saltea de euro.😁

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.