Pârtia a „reanimat” Durăul, nu este loc de parcare în staţiune

pietricica turism

După ce-a fost învăluită într-o mare linişte de Crăciun şi de revelion, dar şi de Crăciunul pe vechi, Staţiunea Durău este, în sfârşit, plină. Revelionul pe vechi se anunţă un succes pentru hotelieri, iar meritul principal este al pârtiei – principalul punct de atracţie.

La Durău e plin de lume, e coadă la instalaţia de pe pârtie”, a declarat astăzi, după-amiază, Raul Papalicef, şeful Serviciului Salvamont Neamţ. „Sunt – 6 grade, zăpada e bună şi rezistă pentru că aici e o pârtie făcută cu cap. Au făcut-o comuniştii, dar pe baza unor studii, nu pe baza unor şpăgi ca la Piatra-Neamţ, unde este singura pârtie din România pe care răsare soarele. În lume există pârtii pe care răsare soarele, dar sunt la peste 2000 de metri altitudine, ceea ce este altceva. Dacă o făceau pe Cernegura, pe partea cu ştrandul, se încadra şi în zona de agrement a oraşului şi era pe versant nordic, cum e cea din Durău. Aşa, pârtia e expusă soarelui toată ziua şi are „toate condiţiile”. În Durău, până acum două zile nu era nimeni, iar acum, n-ai loc de parcare, iar pe pârtie sunt sute de oameni”.

Pe pârtia din Durău a fost un singur accident, astăzi după-amiază. Un bărbat de 40 de ani, din Republica Moldova a suferit un traumatism la genunchi, însă nu a vrut să meargă la spital, ca să nu rateze petrecerea de revelion, care va avea loc în această noapte.

C.M.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.