Harpa vrea o ”Direcţie de Cultură” la Târgu Neamţ

Primarul Daniel Harpa îşi doreşte să comaseze mai multe instituţii de cultură din Târgu mNeamţ, în cadrul unei singure instituţii, care să se numească Direcţia de Cultură.

„O dată cu câştigarea procesului cu Cinematograful, care a devenit al oraşului şi pentru care îmi doresc să găsim finanţare pentru modernizarea lui, voi propune Consiliului Local printr-un proiect de hotărâre, să înfiinţăm o Direcţie de Cultură, în care să integrăm Casa Culturii, Biblioteca, Cinematograful, Centrul de Informare Turistică şi Amfiteatrul, la care sperăm să dăm drumul la lucrări în câteva luni de zile. O să fie un singur director”, ne-a declarat primarul Daniel Harpa.

Inițiativa ar putea crea o instituție cu sarcini precise în privința promovării culturale a orașului și a zonei, în organizarea de evenimente cu prilejul diverselor manifestări, dar să și îndrume activitatea tuturor celor care doresc să se manifeste pe plan cultural.

Printre numele vehiculate în unele medii administrative şi politice, pentru a ocupa această funcţie se numără meşterul popular Ionela Lungu, preotul Bogdan Apopei, actual consilier personal al primarului Daniel Harpa, dar şi un personaj apropiat de toate administrațiile locale, care s-a făcut util de fiecare dată, încât a ajuns să primească aproape gratis spații pentru desfășurarea activității. Două dintre aceste trei nume erau vehiculate şi pentru funcţia de manager la Casa Culturii “Ion Creangă”, încă de acum câţiva ani.

C.T. STURZU

pietricica turism

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.