15.000 de lei de la CJ Neamţ pentru liceenii de la “Rareş” şi “Informatică”

pietricica turism

Consilierii judeţeni vor dezbate astăzi, 27 februarie, posibilitatea de a susţine financiar participarea echipelor de robotică ale Colegiilor Naţionale “Petru Rareş” şi “Informatică” din Piatra Neamţ la faza naţională a First Tech Challenge România 2019. Manifestarea va avea loc în perioada 22-25 martie, la Sala Polivalentă din Bucureşti, iar contribuţia financiară propusă de CJ Neamţ este de 15.000 de lei.

Pentru a fi posibil acest lucru, se propune realizarea unui acord de asociere între CJ Neamţ şi Colegiul “Rareş”, cu valabilitate până la data de 15 mai, scopul acestuia fiind “atât creşterea prestigiului la nivel naţional şi internaţional a învătământului din judeţul Neamţ, imaginea unei comunităţi implicate în susţinerea valorilor şi educaţiei tinerilor, cât şi punerea în valoare a potenţialului creativ al elevilor şi cadrelor didactice”, după cum se precizează în acordul de asociere.

Fondurile alocate de CJ vor fi folosite pentru “finanţarea cheltuielilor cu transportul şi cazarea elevilor şi a cadrelor didactice de la ambele unităţi de învăţământ”, potrivit aceluiaşi document. Echipele de robotică din cadrul celor două unităţi de învăţământ pietrene vor participa la faza naţională alături de 120 de echipe din ţară şi din Ucraina sau Republica Moldova, ca urmare a rezultatelor foarte bune obţinute la concursul desfăşurat la Iaşi în luna februarie a acestui an. (M. CONSTANTINESCU)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.