Actualizare: Au început ceasurile rele la Spitalul Județean: Asaltul salariaților la direcțiune

Actualizare: După mai bine de o oră de scandări pe holul direcției, o delegație a protestatarilor a mers să discute cu managerul.

Dr. Codruț Munteanu i-a primit în birou, alături de juristul Victor Marghidan, de Maricica Drăgan, directorul economic și de Nicolina Știrbu, directorul de îngrijiri. Fără a prezenta vreun memoriu scris, asistentele au reluat, pe scurt, principala nemulțumire: „Am ajuns, cu toate măririle și reducerile, la salariul de acum doi ani. Lucrăm noaptea, în week-end, cu 6,80 lei pe oră! Să se scoată sporul de sâmbete și duminici și să ni se plătească separat, ca la medici. Nu este normal să muncim și să nu ni se dea drepturile. Mai bine stăm acasă cu familia”. Managerul spitalului i-a ascultat, pe rând, iar la final le-a comunicat: „Aseară a fost la spital consilierul de stat Oana Bulai, care este nemțean, și i-am înmânat propunerea cu scoaterea acestui spor din plafonul de 30% pe toate sporurile pentru a o prezenta direct primului ministru. Sunt niște scăderi salariale, dar probabil fără o inițiativă de a se modifica legea, în solidar cu mai multe spitale de urgență, nu vom reuși să facem absolut nimic. Ca manager, voi insista pe o renegociere a contractului cu Casa de Asigurări, care trebuie să fie un pic mai mare astfel încât să asigure confortul unor cheltuieli inclusiv salariale. E o discuție pe care trebuie s-o avem cu sindicatele pentru fundamnetare, pentru externalizare parțială pe niște servicii pe care, în final, să le suporte Consiliul Județean, să putem aduce și de-acolo o sursă de finanțare”.

Protestatarii n-au fost încântați de soluții și au spus, pe mai multe voci, că vor da spitalul în judecată.

Știre inițială:

Aproximativ 30 de salariați – asistente, infirmiere, chiar și paznici – de pe toate secțiile Spitalului Județean Neamț s-au adunat într-un soi de baricadă pe holul direcțiunii, pentru a-și vocifera nemulțumirile legate de salarii. S-a strigat, inițial, ”Vrem salariile înapoi!” și ”Să iasă liderii de sindicat!”, apoi s-a trecut la mult mai clarul ”Demisia!”.

Protestul din această dimineață are loc sub privirea vigilentă a doi paznici, care au primit dispoziție să asigure ordinea, ”să nu se spargă ceva”.

Ionuț Nistor, liderul sindicatului Solidaritatea, le-a spus că el apără ”doar membrii”, deși nici aceștia nu se pot plânge de prea multă atenție din partea sindicatului.

Pe la 9.10 a ajuns dr. Alexandru Juncu, directorul medical, care a intrat în birou fără să se adreseze grupului care-l aștepta și care, vinerea trecută, îl denumea ”speranța noastră”.

Proaspătul jurist al spitalului, Victor Marghidan, a ieșit la discuții cu nemulțumiții. Asistenții se plâng că au salariile de acum 2 ani și cer să li se dea sporuri întregi pentru weekend, ca la medici, ”care n-au reduceri salariale”, să se facă plata distinct, tot ca la medici. Victor Marghidan a încercat să le spună că șefii spitalului sunt în ședință, dar nu-l ascultă nimeni.

Liderii de sindicat profită de ocazie să-și atragă noi membri.

Fluturașul de salariu al unei infirmiere:

pietricica turism

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.