Judecătoria Târgu Neamț – chiriașă la ”Cocoșul de Aur” cu 19.000 de lei pe lună

pietricica turism

Judecătoria Târgu Neamț este a treia instanță din județ, care funcționează într-o clădire pentru care plătește chirie. În top, pe locul I la costuri se situează Tribunalul Neamţ, care plătește proprietarului clădirii Aleho 61.749 de lei lunar. Urmează Judecătoria Piatra Neamț care îi plătește lunar lui Petrișor Dumitrașcu, proprietarul imobilului de vizavi de Poștra veche, suma de 46.525 de lei (detalii aici).

Revenind la Judecătoria Târgu Neamț, instanța a funcționat într-un imobil care aparținea Ministerului Justiției. Fără să beneficieze de reparațiile curente necesare, clădirea s-a degradat constant, iar condițiile au devenit improprii pentru desfășurarea activității. Și, în lipsa fondurilor pentru reparații, s-au găsit, totuși, bani pentru chirie.

Clădirea în care funcționa Judecătoria Târgu Neamț, în suprafață de 338 mp, se afla într-o stare de uzură avansată. Neasigurând minimul necesar desfășurării activității”, a declarat judecătorul Constantin Magdalina, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Neamț. ”În aceste condiții, 7 grefieri își desfășurau activitatea într-o altă locație, situată la 150 de metri de sediul instanței, la Primăria orașului Târgu Neamț. La data de 9.08.2010, în urma unei proceduri publice de închiriere la care au participat 7 ofertanți, Tribunalul Neamț și SC Bistro Cocoșul de Aur au încheiat contractul de închiriere cu nr. 2473/15A/09.08.2010. Contractul s-a încheiat pe o perioadă de 5 ani, valoarea fiind de 3.143,69 euro pe lună. În luna august 2015, contractul a fost prelungit pe o perioadă de 5 ani, cu o chirie lunară de 14.000 de lei. În luna mai 2017, s-a închiriat tot de la SC Bistro Cocoșul de Aur suprafața de 244,19 mp, cu o chirie lunară de 5.328,22 lei. În concluzie, la acest moment Judecătoria Târgu Neamț își desfășoară activitatea în sediul închiriat de la SC Bistro Cocoșul de Aur, în suprafață de 885,76 mp, cu o chirie lunară de 19.328,22 lei”.

Între timp, vechiul sediu al Judecătoriei Târgu Neamț a trecut în proprietatea Statului Român. Și a rămas închis și părăsit. (C.M.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.