Arsene: Am convins Guvernul Dăncilă de utilitatea unui drum expres de la Piatra Neamț la Bacău

Două dintre problemele care frânează dezvoltarea economică a județului, o cale de acces civilizată și circulabilă între Piatra Neamț și Bacău și reintroducerea între drumurile civilizate a segmentului de drum național dintre Bicaz și Poiana Teiului, fac obiectul unui comunicat de presă semnat de Ionel Arsene în calitate de președinte al PSD Neamț. Comunicatul ne asigură că Guvernul Dăncilă a fost convins de utilitatea și oportunitatea celor două proiecte și că anul acesta vor începe primele faze ale lungului drum de la proiectare la execuție. Până la comentarii pe marginea subiectului, vă prezentăm comunicatul în forma sa originală. (V.B.)

Realizarea drumului expres Piatra Neamț – Bacău și reabilitarea drumului național DN 15 Bicaz – Poiana Largului au devenit certitudini.

În perioada următoare, vor începe procesul pentru realizarea fazei de proiectare, pentru inițierea procedurii de licitație în vederea atribuirii contractului de elaborare a Studiului de Fezabilitate și a Proiectului Tehnic pentru drumul expres și pregătirea documentației pentru modernizarea DN 15, traseu care vine în completarea drumului național Piatra Neamț – Bicaz.

După ani în care toate administrațiile locale ce s-au perindat la conducerea județului au încercat fără niciun rezultat să convingă guvernele de necesitatea unui drum expres Piatra-Neamț – Bacău, iată că, anul acesta am reușit să convingem Guvernul Dăncilă de utilitatea și oportunitatea acestui proiect!

Astfel, prin amendamentul formulat de parlamentarii PSD la bugetul de stat pe 2019 și care a fost adoptat, se va avea în vedere bugetarea pe parcursul anului curent a fazei de proiectare, pentru inițierea procedurii de licitație în vederea atribuirii contractului de elaborare a Studiului de Fezabilitate și a Proiectului Tehnic pentru drumul expres Piatra-Neamț-Bacău, totalizând 61 de km.

CNAIR SA va demara chiar în acest an procesul de elaborare a documentației tehnice, faza Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic. Avem în sfârșit ocazia să scoatem județul Neamț din izolare, să-l conectam la centrele economice din țară, să stimulăm dezvoltarea economică a zonei noastre și să recuperăm decalajele față de celelalte regiuni ale României!

Iar veștile bune nu se opresc aici!

Le-am promis locuitorilor de pe Valea Muntelui că în acest mandat voi obține finanțare pentru reabilitarea drumului național 15 Bicaz-Poiana Largului și am reușit să îmi îndeplinesc și această grea promisiune!

Tot în bugetul de stat pe anul acesta este prinsă și reabilitarea acestui drum, atât de dorit de nemțenii din zonă și de cei care ne vizitează județul! Acesta vine în completarea drumului național Piatra-Neamț – Bicaz, ce va fi total reabilitat în acest an, așa încât șoferii să aibă la dispoziție un drum sigur și modern ce leagă municipiul reședință de această zonă a Neamțului.

Am fost conștient încă de la preluarea mandatului că una dintre premisele pe care județul nostru trebuie să o îndeplinească pentru a fi atractiv pentru mediul de afaceri și turiști este o infrastructura rutieră de calitate, care să corespundă cerințelor lor, și mi-am concentrat eforturile pentru a le asigura asta.

Mulțumesc Guvernului PSD că mi-a înțeles demersul și mă sprijină în permanență în îndeplinirea lui!

Cu deosebită

stimă și considerație,

Ionel ARSENE – Președinte PSD Neamț”

reclama psd

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.