Primarul de Dochia, achitat pentru conflict de interese

Constantin Păduraru, primarul comunei Dochia, a fost achitat, prin sentință definitivă, în dosarul în care a fost judecat pentru conflict de interese. Curtea de Apel Bacău a decis să desființeze hotârărea Judecătoriei Piatra-Neamț, dar numai în privința temeiului juridic al soluției de achitare: ”Rejudecând cauza, în aceste limite: achită pe inculpatul P. C., pentru săvârşirea infracţiunii de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane prevăzută de art.301 C.pen., cu aplicarea art.5 C.p. (ce are corespondent în infracţiunea de conflict de interese, prevăzută de art. 2531 al. 1 Cod penal din anul 1969), întrucât există o cauză justificativă prevăzută de lege. Definitivă. Pronunţată în sedinţă publică azi 14.02.2019”.

Primarul de Dochia a fost trimis în judecată când era viceprimar și, în această calitate, a semnat un contract pentru închirierea unei suprafețe de 5 hectare de pășune tatălui său, care a luat subvenție de la APIA, de 5.000 de lei.

Soluția de achitare a venit ca urmare a modificărilor legislative în materie de conflict de interese, intervenite în anul 2017.

C.M.