Cu Marius Ghineț (PMP), despre politică și administrație

pietricica turism

Marius Ghineț a avut, pentru mulți observatori ai scenei politice, o ascensiune extrem de rapidă în politica locală. Venit pe valul creat de Laurențiu Dulamă în PMP, care a format o echipă cu oameni noi (vezi și cazul lui Bogdan Gavrilescu, actualul viceprimar de Piatra Neamț), a ajuns în echipa de conducere de la Publiserv, unde a supraviețuit plecării lui Valentin Ciobanu și unde face echipă cu Gheorghe Triboi.

Ați părăsit Consiliul Local Piatra Neamț pentru un post de director la Publiserv SA. Cum a fost, ca experiență de viață, această perioadă în care PMP a jucat un rol important în asigurarea unei majorități?

-Trebuie din start să spun că am ajuns în Consiliul local venind ca membru al echipei conduse de Laurențiu Dulamă. Că a adunat în jurul său oameni interesanți se vede acum, când mulți dintre ei ocupă funcții importante în oraș. Nu a fost ușor să mă obișnuiesc cu rigorile administrației locale. Mai există apoi și disciplina de partid, nu poți să votezi altfel, dacă ești ales pe o listă decât dacă ar fi propuneri inacceptabile. Nu a fost cazul, dar este un aspect de luat în seamă când unii se vor întreba de ce anumite voturi par să nu cadreze cu un anume consilier. Eu spun că am reușit să îmbin ceea ce gândeam cu dorințele partidului. Dacă ar fi să trag o concluzie, a fost o experiență interesantă.

-Aminteați de Laurențiu Dulamă, acum președinte la PMP este Bogdan Gavrilescu, cel care a ajuns viceprimar și cu votul dumneavoastră, un vot care poate fi considerat decisiv. Cum relaționați acum, când nu mai sunteți consilier local?

-Bogdan este în primul rând prietenul meu și după aceea șef pe linie politică, ceea ce face mult mai ușoară o colaborare. Hai să lămurim lucrurile cu votul din ședința când a fost ales viceprimar. Nu eu l-am pus viceprimar , au fost 12 voturi pentru, a contat și votul meu. Este adevărat că eram plecat din țară, că am lăsat familia acolo și am venit la ședință, dar din momentul în care am intrat în politică mi-am asumat aceste lucruri. Este vorba de onoare. Când vorbești un lucru cu cineva așa rămâne . Nu regret nici un moment votul de atunci, Bogdan a demonstrat că merită să fie cel puțin viceprimar.

-Mult timp PMP a fost în alianță cu PSD și ALDE. Ați păstrat legătura cu foștii colegi de majoritate?

-Eu consider că nu suntem dușmani între noi, consilierii. Poate la început, când nu se știa exact despre ce este vorba în Consiliu, mai erau contre neprincipiale. Normal că vorbim între noi, normal că relaționăm, în definitiv mergem acolo pentru a face ceva pentru oraș. Ne despart diferențele de partid dar ne apropie, cred eu, dragostea pentru oraș. Nu cred că cineva este dușmanul pietrenilor și își permite să vină la ședințe.

-Cum este colaborarea cu Dragoș Chitic?

Eu zic că este corectă, ca între doi oameni dintr-o bucata și este bazată pe respect. Am avut si noi meciurile noastre dar totul se rezolva prin discuții bărbatești și punctuale. Mai ales că de când sunt la Publiserv am văzut câtă atenție arată când vine vorba despre serviciile care deservesc populația. Și nu este ușor când banii sunt puțini și trebuie drămuiți leu cu leu.

-Cum e la Publiserv?

-Sincer, mult mai stresant decât credeam. În același timp este o provocare, pentru că am cunoscut mulți oameni de mare calitate dar și mulți care considerau că au găsit un loc de muncă de unde așteptau doar leafa fără a oferi nimic în schimb. De aceea au și plecat mulți care făceau parte din TESA și probabil vor mai pleca.

-Cum a fost cu Valentin Ciobanu si cum e cu George Triboi ?

Cu Valentin Ciobanu, pe care îl cunosc de mult timp , nu prea am avut timp sa lucrez , dar trebuie să recunosc, cu George ma înțeleg din priviri. Poate si pentru ca am lucrat efectiv impreuna de la venirea mea acolo.

Unii spun ca facem o echipa buna. Rămâne sa dovedim acest lucru. Nu este ușor, suntem împovărați cu ratele pentru vestitele camioane, care sunt bune, dar scumpe, poate era mai bine cu bani mai puțini să luăm mai multe utilaje second hand. Eu, dacă eram pus în situația să semnez acel contract, nu o făceam. În acest moment războiul nostru este să menținem societatea pe linia de plutire, să plătim datoriile și să facem treabă bună pentru pietreni. Sper că vom reuși cu ajutorul conducerii primăriei, a domnului Dragoș Chitic, a lui Bogdan Gavrilescu și a Consiliului Local. La Publiserv încerc sa fac ceea ce fac și în privat. Să dezvolt o societate.Cât se poate din funcția mea . Să corectez anumite greșeli și metehne din trecut . Diferența dintre mine și alții este ca eu am creat un business care are 15 ani vechime. Știu cum se face și se poate, din acest motiv munca la Publiserv este o provocare personala , pentru că nu depind de acest job

-Și Valentin Ciobanu venea din privat și a renuntat …

-Da, așa este. Dar eu nu sunt Valentin Ciobanu… Cu mine e greu , foarte greu ….

-Discutăm și despre PMP? Unii îi cântă prohodul…

– Daca astăzi un partid cotat la 9,3% intenție de vot în sondajele pentru europarlamentare, făcute de alții, nu reprezinta o forța demnă de luat în seama , mă întreb sincer ce cântă unii despre partidele cotate la 4-5 %… Eu pot să vă spun că PMP are o echipă extraordinară, cu oameni motivați și pragmatici. De aceea vă spun, și cred în ce vă spun, că vom fi marea surpriză la europarlamentare. Si încă ceva, dacă nu aș crede în succesul partidului, nu m-aș gândi la o candidatură la conducerea organizației municipale.

-Este acesta răspunsul pe care-l dați carcotasilor care spun că veți pleca din PMP?

-Nu plec nicăieri. Voi candida pentru funcția de președinte al organizației municipale PMP dacă colegii din organizație sunt de acord cu candidatura mea , depinde si de data alegerilor , depinde și de Bogdan , sunt mai multi factori implicați. Cât despre zvonuri de genul ăsta, ce să zic? Probabil unii se gândesc că lucrez acum într-o societate considerată a PNL-ului și se interpretează că aș fi tentat să plec. Greșesc de două ori. La Publiserv nu se face politică, se face treabă! Se muncește. Mult . Sunt parte a echipei PMP și cât timp echipa rămâne unita și păstrează principiiile pe baza cărora ne-am adunat, nu părăsesc echipa.

Mai ales că acum este nevoie de muncă și implicare.(M.N.)

 

 

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.