DSP Neamț: 1.000 noi doze de vaccin gripal

De vineri, 8 februarie, câte 4 noi doze de vaccin gripal vor ajunge la cei 247 medici de familie din Neamț, pentru imunizarea persoanelor cu risc care n-au primit vaccinul până acum.

Noua tranșă va fi adusă de furnizorul vaccinului la Direcția de Sănătate Publică Neamț. ”Am primit de la Ministerul Sănătății repartiția unui număr de 1.000 doze de vaccin gripal, din 3.058 doze solicitate, care vor fi disponibile în județ în data de 8 februarie 2019”, a declarat dr. Mirela Grădinaru, purtătorul de cuvânt al DSP Neamț.

Ultimele doze se adaugă celor 34.800 primite și administrate nemțenilor în acest sezon gripal. DSP Neamț a solicitat ministerului, în luna septembrie, 44.210 de vaccinuri gripale. Primele 2.400 de doze au ajuns, în Neamț, la mijlocul lunii septembrie, fiecare medic primind câte 10 doze, astfel că imunizarea a putut începe înainte de sezonul gripal. Restul dozelor de vaccin au ajuns la DSP până la sfârșitul lunii octombrie. Până la sfârșitul lunii decembrie au fost vaccinate majoritatea persoanelor cu risc (32.361). Primele două cazuri de gripă au apărut la finalul lunii decembrie, până acum DSP Neamț raportând 83 de îmbolnăviri, forme ușoare și medii de boală. Dintre ultimele cazuri de săptămâna trecută, s-au recoltat probe doar de la un singur pacient, ce au fost  trimise la Institutul Cantacuzino București pentru confirmare. Bucureștiul a confirmat gripa în cazul altor 3 pacienți ale căror probe au fost prelucrate în săptămânile anterioare, la două probe a fost izolat virusul gripal AH1 și la una virusul gripal AH3. Epidemia de gripă a fost declarată de Ministerul Sănătății începând cu data de 30 ianuarie. (C.I.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *