Fără substanță de contrast la noul RMN al Spitalului de Urgență Piatra Neamț

Echipa medicală de la noul aparat RMN al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț a efectuat, deja, primele investigații. Fără substanță de contrast, însă.

Din 6 februarie aparatul funcționează și primii pacienți au fost bolnavii cronic internați în spital. Aceștia beneficiază de investigații gratuite. Gama explorărilor este limitată, totuși, de lipsa substanței de contrast. „Suntem pe final cu licitația pentru substanța de contrast, am urgentat la Financiar această procedură. La începutul săptămânii viitoare vom avea cantitatea de fiole necesare. Deocamdată, s-au făcut câteva investigații pacienților noștri, dar fără substanță de contrast. Medicul curant face recomandarea pentru investigația RMN, pacienții internați nu plătesc nimic. Solicitarea medicului curant este vizată de medicul șef și de directorul medical. Sper ca de săptămâna viitoare să fie cât mai mulți pacienți care să beneficieze de investigațiile necesare”, a declarat dr. Codruț Munteanu, managerul SJU Piatra Neamț.

Pentru început, programul la RMN este organizat pe o singură tură, cu un medic și doi asistenți. Dr. Cristina Gavriloiu, medicul desemnat la RMN din cadrul Laboratorului de radiologie și imagistică, a precizat că cele câteva solicitări pentru investigații cu substanță de contrast au fost reprogramate. „Faptul că spitalul are acest nou aparat RMN este în avantajul pacientului și al medicului curant, fiindcă investigația este însoțită imediat și de interpretare. Pe lângă recomandarea cu care vine din secție, înainte de a fi investigat bolnavul mai trebuie să semneze un consimțământ”.

Acces gratuit la explorări prin RMN au doar bolnavii cronic: „Cei care au internare de o zi vor achita o coplată, până ce spitalul va încheia contract cu Casa de Asigurări, undeva în primăvară. Cei care vin din afara spitalului vor achita integral costul investigației”, a mai spus managerul Codruț Munteanu.

Cristina Iordache

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *