Fluturașii de salarii – nou protest la Spitalul Județean Neamț

La mai puțin de o oră de la primirea fluturașilor de salarii, astăzi, 11 februarie 2019, printre angajații Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț deja se vorbea despre un nou protest.

După ce au văzut, negru pe alb, câte sute de lei au pierdut la salariu, odată cu reducerea sporului de week-end, de la 100% la 30%, și angajații care n-au protestat vineri vor să-și exprime public nemulțumirea.

Reducerea sporului pentru zilele libere lucrate înseamnă de la 200 de lei pentru infirmierii și îngrijitorii din unele secții până la 500-700 de lei în alte secții. Unii dintre cei afectați se plâng de faptul că nici salarii compensatorii n-au primit anul acesta și că majorarea de 25%, acordată din luna ianuarie, nu compensează această ultimă reducere.

Noul protest ar urma să se desfășoare după același tipic, ca și cel de pe 8 februarie. Dacă salariații vor ieși, din nou, în curte, ar însemna că nici de vineri încoace sindicatele nu s-au preocupat să-și anunțe măcar membrii că, de fapt, asta e legea. (C.I.)

pietricica turism

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.