Fosta primăriță de Gârcina, liberată condiționat

Aurora Lazăr Bălan, fosta primăriță a comunei Gârcina, s-a întors acasă înainte de a executa integral pedeapsa la care a fost condamnată. De data aceasta procurorii DNA n-au mai atacat hotârărea Judecătoriei Bacău, care stabilește: ”În temeiul art. 587 Cpp rap. la art. 59 şi urm. din C.p. 1969, admite propunerea făcută de COMISIA PENTRU INDIVIDUALIZAREA REGIMULUI DE EXECUTARE A PEDEPSELOR PRIVATIVE DE LIBERTATE DIN CADRUL PENITENCIARULUI BACĂU în ceea ce priveşte acordarea liberării condiţionate a condamnatului BALAN LAZAR AURORA, deţinut în executarea pedepsei de 3 ani închisoare, aplicată prin s.p. 40/P/2017, pronunţată de TRIBUNALUL NEAMŢ. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului, de sub puterea mandatului de executare a pedepsei nr. 116/2017, emis de TRIBUNALUL NEAMŢ. Atrage atenţia condamnatului asupra consecinţelor nerespectării prevederilor art. 61 Cod penal1969”.

Aurora Lazăr Bălan a mai făcut o cerere către instanță și anul trecut, în luna august. Judecătoria Bacău a dispus liberarea ei condiționată, însă după ce DNA a contestat decizia, Tribunalul Bacău  i-a respins cererea.

Fosta primăriță de Gârcina a fost încarcerată în ziua de 23 noiembrie 2017 și a executat, practic, un an și două luni din pedeapsa de 3 ani, la care a fost condamnată. DNA Bacău a anchetat-o și a trimis-o în judecată pentru abuz în serviciu. Procurorii au stabilit că ea a vândut două terenuri, în suprafață de 10.000 mp, respectiv, 2.200 mp, deși știa că nu aparțin primăriei. Mai mult, a inițiat 3 hotărâri de consiliu local, prin care respectivele terenuri au fost trecute în domeniul privat al comunei și apoi vândute. Procurorii au mai stabilit că moștenitorii proprietarilor de drept ai terenurilor au fost prejudiciați, iar Primăria Gârcina a încasat, necuvenit, 335.000 de lei.

C.M.

pietricica turism

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.