Incredibil – Colegiul Medicilor Neamț are expert cardiolog pentru cazul Sechel

Vineri, 8 februarie 2019, Colegiul Medicilor Neamț a răspuns unei întrebări adresată de Mesagerul de Neamț privind cazul Geaninei Sechel.
Întrebarea a fost adresată în lipsa unui comunicat de presă, cum ar fi fost normal să fie anunțată reușita de a găsi un medic expert național de cardiologie care să accepte cazul Geaninei Sechel. Poate nu era important de marcat acest moment, la un an și două luni de când tânărul văduv a depus plângerea la colegiu și n-are ca răspuns decât două facturi pentru plata expertizei medico-legale. Dar poate ar fi trebuit ca măcar opinia publică să fie informată că, în Colegiul Medicilor Neamț, dosarul Sechel este, încă, pe masa de lucru.
Răspunzând la întrebare, dr. Iosif Koszeghi declară că cea mai mare piedică de până acum a fost depășită și că cercetarea de malpraxis față de medicul ginecolog Cosmin Rugină și medicul cardiolog Lucia Chetreanu poate ajunge la o concluzie: „Am vorbit cu doamna prof. Arsănescu, și ieri chiar. Am avut mare înțelegere din partea dânsei, în condițiile în care mulți experți s-au recuzat în a se pronunța. Am făcut mai multe sondaje în țară, dânsa ne-a înțeles cel mai bine și ne rezolvă problema. Doamna profesor urmează să ne transmită opinia, noi i-am trimis un dosar de vreo 250 de pagini, pe care trebuie să-l studieze sub toate aspectele. Doamna doctor Arsănescu lucrează în clinica privată la Iași, s-a retras din activitatea universitară. Urmează să ne parvină concluzia dânsei și după aceea și nouă ne va fi mai ușor vizavi de tărăgănarea, aș putea spune, a acestui caz pe care n-am putut să ne pronunțăm exact tocmai din lipsa părerilor universitare. Eu cred ca săptămâna viitoare să-l putem obține. În principiu, nu mai avem nevoie de altceva pentru a formula o concluzie și a închide cazul Sechel, fiindcă opinia obstetricianului este foarte clară, a profesorului Onofriescu, că nu are nici o culpă medicul obstetrician”. Potrivit celor declarate de președintele Colegiului Medicilor Neamț, ar mai vorba de câteva zile pentru ca tânărul văduv să primească, în sfârșit, un răspuns la moartea soției sale. Concluzia Colegiului Medicilor Neamț este așteptată și în dosarul penal de ucidere din culpă deschis de poliție. (C.I.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *