Alexandru Sapojnic din Republica Moldova – un investitor la Târgu Neamţ

L-am întâlnit la un eveniment din Târgu Neamţ, organizat săptămâna trecută, la Pensiunea Armonia by Aristocratis. Alexandru Sapojnic este un om de afaceri din Republica Moldova, care deţine lanţul de hoteluri Vila Verde. Intenţionează să investească şi în oraşul Târgu Neamţ, în domeniile imobiliar, turistic şi social. În acest sens, dau fost demarate eja procedurile pentru ridicarea unui bloc de locuinţe, chiar lângă Stadionul Cetatea. Cavaler al vinului, Şef al Legatului Chişinău, Alexandru Sapojnic şi-a făcut prieteni în zona Târgu Neamţ. Primarul Daniel Harpa și Mircea Pintilie sunt doar doi dintre ei.

* ”Am planuri bune de investiţii la Târgu Neamţ”

– Cu ce impresii aţi rămas de la evenimentul cu cavalerii vinului de la pensiunea Armonia by Aristocratis?

– Am rămas cu o impresie foarte bună despre colegii noştri din România. În România deja se practică, de câţiva ani, astfel de ceremonii, în care se decernează unor restaurante şi hoteluri aceste certificate, care confirmă calitatea serviciilor. În cazul de faţă, s-a înmânat certificatul de patru pahare, cel mai înalt din România. Cinci pahare nu are nimeni în România! Am rămas impresionat de colegii noştri, care au venit într-un număr mare. Respectiva pensiune de la Târgu Neamţ doreşte să aibă o legătură directă cu crama de vinuri Purcari din Republica Moldova şi ne-am simţit bine cu toţii.

– Nu este pentru prima oară când sunteţi la Târgu Neamţ. Ce vă atrage în această zonă?

– Zona este foarte plăcută pentru noi. Acum şase ani, am participat la prima ceremonie cavalerească, ce a avut loc în Cetatea Neamţ, iar la Aristocratis am avut cina festivă. De atunci chiar m-am împrietenit cu această zonă şi chiar am început să vin mai des pe aici. Am început deja câteva investiţii aici, dar, aşa cum se face peste tot, am început cu procurări de terenuri, proiectare. În general, avem planuri bune aici.

– Presupun că v-aţi făcut şi prieteni în zona Târgu Neamţ.

– Desigur. Asta ne şi atrage pe noi, cei din Ordinul Cavalerii Vinului. Facem cunoştinţă şi ne facem prieteni cu multă lume de aici. Prin cavalerii vinului, ştiu toată România acum. Am fost în toate colţurile României şi mi-am făcut prieteni peste tot, oameni de afaceri. Colegii noştri de aici sunt receptivi atunci când facem şi noi activităţi la Chişinău, pentru că vin minim 100 de oameni de aici şi nu avem probleme să-i cazăm. Evenimentele noastre de la Chişinău adună 400-500 de oameni, dintre care 100 sunt din România. Şi, cum spun eu întotdeauna, tot venitul îi cu dus! Dacă vrei să-ţi vină cineva, trebuie şi tu să te duci.

* ”Am o relaţie foarte bună cu primarul Harpa”

– Ce relaţie aveţi cu primarul Daniel Harpa?

– Noi ne-am întâlnit de mai multe ori în cadrul Ordinului Cavalerilor Vinului. Domnul primar a fost în Basarabia şi chiar s-a oprit în hotelul nostru, Vila Verde. Împreună am însoţit grupurile de colegi din România prin vizitele la crame şi la alte obiective turistice de la noi. Chiar am o relaţie foarte bună cu dânsul. Am plecat împreună cu dânsul şi în Paris. Deja ne-am înrudit.

– Cu Mircea Pintilie ce relaţie aveţi?

– O prietenie care a început tot prin cavalerii vinului. Cu dumnealui sper să se concretizeze şi nişte planuri comune, nişte investiţii aici.

– Am înţeles că deja aţi obţinut PUZ-ul pentru construcţia unui complex rezidenţial la Târgu Neamţ. Un bloc de locuinţe ce se intenţionează a se ridica chiar lângă stadion.

– Suntem în lucru. În afară de proiectare, sunt necesare mai multe avize şi documente. Când va fi gata vom vedea.

* ”Un azil de bătrâni la Târgu Neamţ este o investiţie binevenită”

– De asemenea, am înţeles că intenţionaţi şi construcţia unui azil de bătrâni, tot la Târgu Neamţ.

Sunt şi astfel de planuri. Anul acesta, o să terminăm cu blocul de locuinţe şi o să începem proiectarea acestui azil de bătrâni. O să începem nişte vizite prin Polonia, care sunt lideri în Europa în acest domeniu. Ne gândim să ridicăm acest azil de bătrâni la poalele pădurii de sub Cetate. Chiar cred că este binevenită o astfel de investiţie şi plus că este şi piaţă pentru astfel de investiţii. E ceva nou şi nu prea mulţi au investit în aşa ceva.

– Ce afaceri aveţi în Republica Moldova?

– Avem o reţea de hoteluri, Vila Verde. În Chişinău, Hotelul Vila Verde are 168 de locuri, Vila Verde din Ungheni are 120 de locuri şi Vila Verde din Soroca, care este în proces de reconstrucţie, e situat chiar lângă Cetatea Medievală. Avem de lucru. Nu ne plângem.

– Nu luaţi în calcul să construiţi şi la Târgu Neamţ un Hotel Vila Verde sau măcar o pensiune?

– Pe rând. Nu toate odată.

Ciprian Traian STURZU

1 COMENTARIU

  1. Daca vii dupa tine cu un sac de bani in Romania, asta nu-ti da dreptul sa te porti cu oamenii asemenea unui stapan pe mosia proprie! Bine ar fi fost daca “domnul” la care face referire acest articol de presa, sa fi lasat in Moldava lui si apucaturile de vataf si aerele de superioritate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.