La propunerea lui Ionel Arsene, Guvernul scoate norma de hrană de sub limita sporurilor în Sănătate

Indemnizația de hrană a fost scoasă de sub limita celor 30 de procente în care trebuie să se încadreze sporurile acordate angajaților din sistemul sanitar.

Anunțul a fost făcut de inițiatorul demersurilor pentru modificarea legislației, Ionel Arsene, președintele CJ Neamț. Acesta, după protestele care au avut loc la Spitalul Județean la începutul lunii februarie (detalii aici) și după discuțiile purtate cu angajații nemulțumiți (detalii aici), a trimis Guvernului o propunere de modificare a legii-cadru, prin care norma de hrană să nu mai intre sub incidența limitei de sporuri. Guvernul a achiesat la propunerea șefului CJ Neamț și a completat OUG 114/2018 cu un alineat, conform căruia ”cuantumul indemnizaţiilor de hrană acordate personalului din cadrul instituţiilor din sistemul sanitar şi de asistenţă socială nu se ia în calcul la determinarea limitei prevăzute la art. 25 alin. (2) din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare”.

Și reprezentanții Ministerului Sănătății au fost de acord cu ideea, admițând că, prin includerea normei de hrană în procentul de 30%, ”personalul din sistemul sanitar nu putea beneficia de acest drept individual salarial, stabilit prin lege, având în vedere că, prin lipsa acestei măsuri, s-ar depăşi procentul stabilit la nivel de ordonator principal de credite”.

În urmă cu 13 zile, am trimis primului ministru al României o solicitare, prin care ceream excluderea normei de hrană de la stabilirea limitei pentru sporuri pentru angajații din sistemul sanitar din Neamț. Executivul a aprobat ca indemnizațiile de hrană pentru personalul din cadrul instituțiilor din sistemul sanitar și de asistență socială să nu se ia în calcul la determinarea limitei de 30% prevăzută de Legea-cadru. Le-am promis angajaților din sistemul de Sănătate din Neamț că voi face acest demers și m-am ținut de cuvânt. Vreau să mulțumesc premierului și Guvernului pentru sprijin și să îi asigur pe nemțeni că fac tot ce pot pentru ei!”, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.