Meciul Consiliul Local Piatra Neamț – Ro Com Central: primul ”set” câștigat de muncipalitate

Ro Com Central, societatea care a administrat, Ștrandul Piatra Neamț și care a cerut în instanță anularea hotărârii Consiliului Local prin care i s-a reziliat contractul de administrare a complexului, nu a avut sorți de izbândă într-o primă instanță. Cererea celor de la Ro-Com de anulare a actului administrativ a fost respinsă, joi, 19 februarie, instanța considerând că actul emis de Consiliul Local este corect.   ș Tribunalul Neamț s-a pronunțat în această cauză după ce a amânat luarea unei decizii, de două ori, în ultimele două săptămâni. Evident că cei nemulțumiți pot face recurs.

”Solutia pe scurt: Respinge ca nefondată cererea de anulare HCL Piatra Neamţ nr. 4/2018. Respinge ca inadmisibilă cererea de anulare a adresei nr. 2497/27.02.2018 emisă de Consiliul Local Piatra Neamţ. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 19.02.2019”.

Ro Com Central a dat în judecată Primăria Piatra Neamț și Consiliul Local în urmă cu un an, după ce consilierii au decis rezilierea contractului prin care societatea administra Ștrandul din Piatra Neamț, pentru neîndeplinirea obligațiilor contractuale, timp de doi ani, cât a administrat complexul. Pe rolul instanței se mai află încă un proces, unde Primăria Piatra Neamț este tot ”pârât”, iar Ro Com Central este ”reclamant”. În această cauză, Ro Com Central cere daune de 1 milion de le de la muncipalitate pentru ”beneficiu nerealizat datorită încetării contractului, pierderi din cauza obligațiilor neîndeplinite, mijloace fixe și obiecte de inventar neamortizate și garanția de bună execuție constituită”. Urmează ca instanța să se pronunțe și în acest proces. (I.Ș.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.