Petru Paleu supliment de închisoarea pentru evaziune fiscală

pietricica turism

Condamnat în primă instanță de Tribunalul Neamț la 3 ani și 2 luni de închisoare, Petru Paleu a avut o surpriză neplăcută la Curtea de Apel Bacău. Instanța a desființat sentința inițială și a dispus ”aplică inculpatului Paleu Petru pedeapsa principală cea mai grea de 3 ani și 6 luni închisoare la care se adaugă 1/3 parte din totalul celorlalte pedepse – 2 luni, 6 luni și 2 ani- cu închisoare; pedeapsa rezultantă 4 ani, 4 luni și 20 zile închisoare la care se adaugă pedeapsa rezultantă a amenzii de 5000 lei stabilită potrivit art. 39 alin. lit. c C. pen. Pedeapsa principală rezultantă de executat pentru inculpatul Paleu Petru este 4 ani, 4 luni, 20 zile închisoare și 5000 lei amendă”.

Condamnarea vine ca urmare a unei anchete pentru evaziune fiscală, în care a fost implicată firma Izochim Construct, înființată în 2011 și al cărei administrator era Petru Paleu.

Celelalte dispoziții ale sentinței de la Neamț au fost menținute, în sensul obligării inculpatului la plata sumei de 2.232.530 de lei către ANAF, menținerea sechestrului asigurator pe bunurile lui, până la concurența sumei care trebuie plătită către Fisc.

În momentul de față, Petru Paleu mai are un dosar pe rolul Curții de Apel Bacău, referitor la construcția sălii de sport a LPS Piatra Neamț, unde are termen peste o lună. (C.M.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.