Primăria Farcașa a cerut consiliere psihologică pentru copiii soților Zănoagă

Prin personalul care se ocupă cu asistența socială, Primăria Farcașa a cerut astăzi, 18 februarie, DGASPC Neamț să asigure consiliere psihologică celor doi copii ai soților Zănoagă. Este evident că amândoi sunt traumatizați, cu atât mai mult cu cât au rămas fără ambii părinți în aceeași seară (mama împușcată, iar tatăl arestat) și cel care a descoperit femeia moartă este tocmai fiul ei, în vârstă de 16 ani.

O mătușă de-a lor, soră de-a victimei, și-a exprimat dorința de a avea grijă de ei”, a declarat primarul Cristinel Gheorghiu. ”Foarte urgent, însă, și foarte necesar este să fie amândoi consiliați psihologic. Sunt niște copii buni, care au rezultate frumoase la școală și trebuie făcut efortul de a-i ajuta să treacă peste această nenorocire. Nimeni nu se aștepta la așa ceva. Eu îl cunosc pe bărbatul ăsta și pe tatăl lui, care este un om absolut deosebit. Nu aș fi crezut vreodată că ar putea face așa o grozăvie, mai ales că este om muncitor, a lucrat și prin Italia parcă vreun an, totul pentru casa lui și pentru familia lui. Cel mai trist este că au rămas copiii fără părinți, în asemenea circumstanțe”.

Magda Vasilache- purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț a declarat că solicitarea Primăriei Farcașa a ajuns, în această după-amiază, la registratura instituției și urmează ca personalul specializat să ia legătura atât cu unitățile de învățământ, cât și cu primăria. Băiatul învață la un liceu din Piatra-Neamț și primul lucru care se poate face este stabilirea unui program de consiliere la școală, cu psihologul unității de învățământ. Fata, care are 12 ani, și învață la școala din Farcașa, ar putea urma programul de consiliere la liceul din Borca, astfel încât să-i fie cel mai aproape de casă.

Tot pentru a sprijini copiii, primarul de Farcașa a declarat că în prima ședință de consiliu local, care ava avea loc în această săptămână, va propune acordarea unui ajutor de urgență din partea primăriei.

C.M.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *