Surpriză de proporții – Conducător nou la Ape Neamț

Sistemul de Gospodărire a Apelor Neamț are parte de o primenire de personal la un foarte înalt nivel. Din luna decembrie, după ce Vlad Marcoci a intrat mai adânc în probleme la Administrația Bazinală Ape Siret, care îi are în subordine pe cei de la Piatra Neamț, printre angajații dlui Ion Păvăleanu este și consilierul județean PNL Cornel Agăleanu.

Cunoscut mai ales pentru preocupările sale legate de monetizarea domeniului artistic și de participarea la organizații mai mult sau mai puțin oculte (inclusiv PNL), Cornel Agăleanu este unul dintre noii conducători auto ai instituției! Cum spunea chiar domnia sa, când ne-a confirmat că nu este o coincidență de nume, a dat concurs pentru postul de șofer și l-a câștigat. Cu 75 de puncte la scris și 91.67 puncte la proba practică, plus 88 de puncte la interviu.

Cornel Agăleanu, nu este niciun secret, este un apropiat al lui Vlad Marcoci; mirarea este că nu i s-a găsit decât acest post, care-l leagă cel puțin 8 ore pe zi de un volan, răpindu-i timpul necesar preocupărilor de consilier județean, pe care, trebuie să recunoaștem, le-a promovat mai bine decât alții. Trecutul comun de membrii ai clubului Rotary, unde a mai avut colegi și alți importanți oameni de decizie locali, i-a legat și, de data asta, se poate vorbi de mai mult decât atât.

Din punctul de vedere al persoanei publice Cornel Agăleanu, stabilitatea unui asemenea serviciu poate reprezenta și o întărire a poziției sale în Consiliul Județean, chiar dacă – sau poate tocmai de aceea! – este membru PNL. Asta în condițiile în care PSD are mare nevoie de orice vot, fiind cu majoritatea în piuneze boante, iar Vlad Marcoci și Mihail Popescu (de asemenea luat de la CJ Neamț și dus la Siret Bacău) îi datorează funcțiile și pozițiile lui Ionel Arsene.

Valentin Bălănescu

N.R.: Pe lângă Cornel Agăleanu, la ABA Siret mai lucrează alte două persoane, foarte bine cunoscute de pe vremea lansării la apă a echipei lui Gheorghe Ștefan: Neculai Ivanov, fost șef la Apa Serv SA Neamț, și Doru Berea, fost șef de firmă de construcții abonată la lucrările din jurul Primăriei Piatra Neamț, fost șef la Hidroserv Neamț, locuri unde a lăsat o mulțime de amintiri plăcute (și) pentru organele de control.

3 comments

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *