Protest la Spitalul Județean: ”Vrem salariile înapoi!”/ A fost cerută prezența președintelui CJ Ionel Arsene

pietricica turism

Aproximativ 100 de asistenți protestează, la această oră, în curtea Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, pentru că le scad salariile. Cea mai recentă veste de natură să-i îngrijoreze este că li se va lua din sporul de weekend. Cât și cum nu se știe, fiindcă nu au primit fluturașii de salarii. Bogdan Nistor, liderul de la Solidaritatea sanitară, a menționat ceva despre o acțiune deschisă în instanță, însă oamenii nu prea mai au încredere în sindicat: ”Până obținem ceva în instanță, murim!”.

Vrem salariile înapoi!”, s-a scandat pe aproape 100 de voci, după care, în alai, protestatarii s-au dus spre birourile conducerii spitalului.

Managerul Codruț Munteanu a ieșit la discuții cu nemulțumiții. Pe la 9.30 a ajuns și dr. Alexandru Juncu, directorul medical, pe care l-a aplaudat mulțimea.

Li se explică nemulțumiților că ”norma de hrană e băgată în salariu” și că ”fondul de sporuri de la Consiliul Județean e 30%”, iar pentru spital ”s-a dat peste 40%, în vreme ce la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, de exemplu, sporul e zero”.

Conducerea spitalului a cerut înțelegere până la ora 12, când va avea discuții cu Consiliul Județean.

Și asistenții au cerut: să vină Ionel Arsene, președintele CJ Neamț. Au și amenințat că se vor duce la Consiliu, în caz contrar.

Ce vor protestatarii: ”sporuri salariale, pentru condiții grele de muncă, bonuri de masă, tichete de vacanță”. Ei au mai reclamat ”lipsa de implicare a autorităților și a conducerii în rezolvarea problemelor”, precum și faptul că ”se achiziționează aparatură performantă, dar lipsesc materiale de necesitate primară”.

La ora 10, protestul s-a terminat. Conducerea spitalului va avea o discuție cu președintele Ionel Arsene și administratorul de județ Cătălin Chiței, pentru a găsi soluții la diminuarea sporului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.