Scandal cu un MIG în parcarea Spitalului de Urgență Piatra Neamț. Cu fotografii

Personajele poveștii: un șofer de ambulanță, o doamnă cu MIG, plus publicul de rigoare. Personaje absente: paznicii de la Spital și bunul simț.

Locul : zona rezervată autospecialelor din fața Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț.

Intrigă: șoferul de ambulanță îi cere doamnei să mute MIG-ul cu care venise, probabil cu probleme, la spital. Doamna, deși ”parcată”pe loc nepermis, a găsit timp și resurse să se certe, cerând, ofensată, să i se vorbească frumos. Nu conta că ambulanța nu avea spațiu de manevră și blocase de-a curmezișul aleea, și-așa îngustă, de acces la UPU și în pavilionul nou. Scandalul între ambulanțier și șoferiță a continuat, aceasta ridicându-se de la volan de câteva ori, pentru a mai arunca o replică furioasă. Nu a contat că parcase chiar lângă indicatorul care atenționează că zona este rezervată ambulanțelor. În definitiv, nu era singura care folosea necuvenit o porțiune din aleea publică! După ambulanța parcată în fața mașinii ei se mai aliniau alte două autoturisme, parcate cu botul spre morgă, și apoi iar o ambulanță.

Ca tabloul să fie complet, în plin scandal pe principii, tocmai a urcat pe alee și o mașină de poliție. Moment în care șoferița s-a urnit. Ambulanța a fost parcată la locul ei, mașina de poliție s-a îndreptat spre Medicina Legală, o altă ambulanță și-a ocupat locul rezervat și situația s-a potolit. Fiecare a trebuit să se descurce, fiindcă în tot acest timp nici unul din paznicii de la barieră și din zona de acces în spital n-a apărut ca să restabilească ordinea. „Așa-i aici, mereu, mai ales dimineața. Toți parchează în fața spitalului, pe locurile noastre: că-i medic din spital, că-i aparținător, nu interesează pe nimeni! Sunt indicatoare, sunt paznici, degeaba!”, a conchis resemnat, un ambulanțier ce împingea o targă spre UPU.

(C.I.)

1 COMENTARIU

  1. Să pună o caroserie de mașină de poliție (suspendată în parcare) și se rezolvă! Dacă numai cu poliția se mai poate face ordine.
    O caroserie de la casare costă mai puțin decât salariile paznicilor.
    Dacă nu e bun simț, nu e! Și nici lege dacă nu-i!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.