Vlad Marcoci va fi noul director cu investițiile la Agenția Națională Apele Române

pietricica turism

Agenția Națională Apele Române va avea cât de curând, poate chiar de astăzi, un nemțean în structura centrală de conducere. Este vorba, așa cum se previziona deja, de Vlad Marcoci, numit în iulie 2018 director interimar al Administrației Bazinale Apele Siret, și care, în urma unui concurs recent a ajuns angajat cu acte în regulă al Agenției. Numirea ca director al departamentului de dezvoltare și investiții va produce, mai mult ca sigur, neliniște și nemulțumiri la nivelul central al agenției, având în vedere vechimea noului director în sistem și sistemul de relații deja existent. Mai ales că multă lume crede că acestă numirea fost  influențată de Ionel Arsene, liderul PSD de la Neamț și mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea în partid.

Vlad Marcoci nu este la prima aventură de acest gen, el cochetând, pe vremea lui Gheorghe Ștefan, cu un post și mai important la Agentia Națională de Mediu. El îl va înlocui pe Ioan Moisă, care va fi compensat pentru pierderea funcției cu postul de consilier al directorului agenției.

Locul lăsat liber la Bacău va fi, cel mai probabil, ocupat de nemțeanul Mihai Popescu, fostul șef la achiziții publice în Consiliul Județean Neamț, plecat la ADI ECO Neamț, apoi detașat rapid la Bacău, pe un post de așteptare până la plecarea lui Vlad Marcoci. Și din acest punct de vedere, având în vedere antecedentele, putem vorbi de o lărgire a influenței lui Ionel Arsene în acest domeniu, mai ales dacă și alți nemțeni vor migra spre Bacău, cât timp mai sunt locuri în mașina cu care se face naveta.

(V.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.